Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Tijekom vikenda vatrogasci intervenirali 22 puta

27.02.2011. 23:00
Tijekom vikenda vatrogasci intervenirali 22 puta


Osim požara na otvorenim prostorima zadarski su  vatrogasci tijekom vikenda gasili i požare na dimnjacima u Zadru  i Benkovcu, kontejnera u Zadru i Gračacu, a gorjela je i jedna  drvena baraka na Dračevcu Zadarskom te plastična ograda na  gradilištu kod Trga Pet bunara u Zadru pa su u svega 24 sata  vatrogasci na teren izlazili čak 22 puta. Nisko raslinje, trava i  šuma gorjeli su u Kneževićima pokraj Radovina, na autocesti  kod čvora Zadar 1, u Grguricama, Mandrama na otoku Pagu, u  Zemuniku Donjem, Poličniku, Grbama kod Nina, Bukoviću kod  Benkovca, Briševu, Smilčiću te na dvije lokacije u gradu Zadru –  na Putu Bokanjca i Bilom brigu. Tako su pune ruke posla osim  vatrogasaca JVP Zadar imali i njihovi kolege iz JVP Gračac i  Benkovac te DVD Posedarje, Kolan i Pljusak iz Nina. 
Dva požarišta vatrogasci JVP Zadar još uvijek nadziru jer bura  ne posustaje pa postoji opasnost da se vatra ponovno rasplamsa,  a riječ je o požarištu između Poličnika i Gornje Murvice gdje je  vatra buknula u miniranom području u nedjelju oko tri sata u  noći te požarištu između mjesta Ljubač, predio Stojići i mjesta  Rtina. Taj požar se uslijed bure brzo širio i zahvatio borovu šumu,  a u jednom trenutku u opasnosti su bile i kuće u Stojićima. Požar  je nešto prije četiri sata u noći lokaliziran zajedničkom akcijom  vatrogasaca i mještana, a vatrogasci i dalje nadziru rubna  područja požarišta. Uzrok požara i nastala šteta utvrdit će se po  završetku očevida.
Lopovi pokrali oko četiri tone bakra i čelika
“Kolekcionari” bakra i čelika tijekom proteklog  vikenda s raznih lokacija odnijeli su ukupno oko četiri tone  raznih cijevi, poklopaca za šahtove i elektroinstalacijskih kablova, a samo Općinu Poličnik oštetili su za iznos oko 12 tisuća  kuna. Naime, najprije su nepoznati “lovci na metale” u vremenu  od 10. do 25. veljače s otvorenog prostora u industrijskoj zoni  „Grabi” u Poličniku ukrali 50 željeznih poklopaca za šahtove, a  potom su iz industrijske zoni „Murvica IK” odnijeli ukupno 10  komada poklopaca. Vlasnik građevinske parcele iz Ribnice  policiji je prijavio krađu čak tri tone čeličnih cijevi za koje  pretpostavlja da su ukradene u vremenu od 18. do 25. veljače.  Vrijednost tih cijevi procijenjena je oko 20 tisuća kuna, a za šest  i pol tisuća kuna oštećen je 55-godišnji Zadranin kojem je  nepoznati kradljivac u noći s petka na subotu iz kuće u izgradnji  ukrao oko 200 metara elektroinstalacijskog bakrenog kabela.  Slijedi mu kaznena prijava.