Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Najbolji informatičari

27.02.2012. 23:00
Najbolji informatičari


Prošlog tjedna održana su županijska natjecanja iz informatike za osnovne i srednje škole. I ove godine najbolji informatičari i informatičarke Zadarske županije imaju priliku biti pozvani na državno natjecanje na kojem će se natjecati za titulu najboljega. Natjecanja su održana u nekoliko kategorija, a donosimo vam imena učenika koji su se pokazali najboljima u županiji.
Natjecanje iz informatike za učenike osnovnih škola Zadarske županije održano je u Osnovnoj školi Šime Budinića u Zadru. U kategoriji Osnove informatike jednak broj bodova i prvo mjesto dijele Dominik Čolak iz OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar te Fabio Pera, učenik OŠ Šime Budinića Zadar.
U kategoriji Algoritmi: Basic najbolji rezultat među petim razredima ostvario je Valentino Vukelić iz OŠ Petra Preradovića Zadar. Najbolji među 6. razredima bio je Mauricio Šmit iz OŠ Jurja Barakovića iz Paga. Najbolji iz 7. razreda bio je Marijan Kulaš iz OŠ Smiljevac Zadar, a iz 8. razreda Daniel Paleka, također iz OŠ Smiljevac Zadar.
U kategoriji Algoritmi: Logo od učenika 6. razreda najviše bodova osvojio je Dario Ćosić iz OŠ Krune Krstića Zadar, od učenika 7. razreda najboljom se pokazala učenica Žana Jadrešin iz OŠ Zadarski otoci Zadar, a od učenika 8. razreda Josip Tokić iz OŠ Poličnik.
Natjecanje iz informatike za srednje škole održano je u Tehničkoj školi Zadar. U kategoriji Osnove informatike među učenicima gimnazija najviše bodova osvojila je Paula Kokić iz Gimnazije Franje Petrića Zadar, dok je od strukovnih škola u istoj kategoriji test najbolje riješio Sandi Križe iz Tehničke škole Zadar.
U kategoriji Algoritmi: Pascal najbolji rezultat ostvario je Mario Šparica iz Gimnazije Franje Petrića Zadar.
U kategoriji razvoj softvera natjecali su se učenici Tehničke škole Zadar. Članovi tima Ivan Maruna i Frane Fain predstavili su “BlackJack”, kartašku igru u kojoj je cilj skupiti veći broj od protivnika.