Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Otvoreno natjecanje u Glazbenoj školi Blagoje Bersa

27.02.2012. 23:00
Otvoreno natjecanje u Glazbenoj školi Blagoje Bersa


Glazbena škola “Blagoje Bersa” odjekuje ovih dana melodijama gudačkih i puhačkih instrumenata. Naime, jučer je otvoreno 50. međužupanijsko natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola od Poreča do Dubrovnika koje će trajati čitav tjedan, zaključno s petkom 2. veljače. U koncertnoj dvorani osnovne Glazbene škole “Blagoje Bersa” u ovih tjedan dana svoje umijeće pokazat će 173 učenika iz Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitske i Dubrovačko-neretvanske županije.
Ovo je već druga godina za redom da je Glazbena škola “Blagoje Bersa” domaćin ovog natjecanja.
– Imamo dobre uvjete, dosta učionica, odličnu dvoranu, blizu nam je hotel…Otkad smo počeli postali smo omiljena destinacija, kaže ravnateljica škole Branka Višić Karavida.
Učenici se natječu u disciplini gudački i puhački instrumenti, a iz škole Blagoje Bersa sudjeluje osam učenika u disciplinama violina, violončelo, klarinet i truba: Gabrijela Filipović, Manuela Barić,Lara Merlo,Lovre Kardum,Lara Zorić, Roberta Maras, Ivan Andrijević i Dino Sikirić. Ravnateljica Višić-Karavida nada se što boljem plasmanu svojih učenika, no ističe kako je prvenstveno važno sudjelovati.
– Mi ne gledamo samo na nagradu nego i na sve ono što dolazi s natjecanjem. Povećat će se motivacija, učenici čuju kolege iz drugih škola, više vježbaju, usavrše tehniku i sve to dovodi do velikog pomaka u njihovoj kvaliteti sviranja, zaključuje Višić Karavida.
Učenici koji osvoje više od 90 bodova prolaze na državno natjecanje koje će se održati u Varaždinu od 25. do 31. ožujka 2012. O najboljima u svim disciplinama odlučuje peteročlani žiri sastavljen od profesora i umjetnika posebno za svaku disciplinu. Iako na državno natjecanje idu samo najbolji, i oni koji osvoje drugo i treće mjesto dobit će diplome kako bi nagodinu bili još bolji.