Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na zemuničkoj Gradini raste “zlato”

Autor: Velimir Brkić

27.02.2013. 23:00
Na zemuničkoj Gradini raste “zlato”

Foto: Velimir BRKIĆ



Naravno da smo svi u Domu izuzetno ponosni na ovaj ‘zlatni’ rezultat osvojen na toj respektabilnoj manifestaciji gdje je sudjelovalo čak 875 natjecatelja iz deset sredozemnih zemalja s ukupno 890 uzoraka, istaknula je Nataša Petrušić, ravnateljica Doma


Ekstradjevičansko maslinovo ulje iz 750 kilograma plodova maslina iz maslinika Doma za odrasle osobe u Zemuniku na 10. međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana koju je proteklog vikenda organizirao Savez maslinara i uljara Splitsko-dalmatinske županije u Splitu, dobilo je zlatnu medalju. Ulje je prerađeno u Uljari Nadin Željka Vrsaljka.
– Naravno da smo svi u Domu izuzetno ponosni na ovaj ‘zlatni’ rezultat, osvojen na toj respektabilnoj manifestaciji gdje je sudjelovalo čak 875 natjecatelja iz deset sredozemnih zemalja s ukupno 890 uzoraka, ponosno će Nataša Petrušić, ravnateljica Doma.
Ovo je treća zlatna medalja od dosad osvojenih medalja i priznanja za ekstradjevičansko maslinovo ulje i šesto sudjelovanje na ovakvoj manifestaciji. Znak je to da u Domu itekako prate trendove u maslinarstvu, kvaliteta ulja iz godine u godinu je sve bolja.
U maslinsku radionicu većinom su uključeni stariji korisnici koji su u svojim domaćinstvima i poljoprivrednim gospodarstvima proizvodili maslinovo ulje, kao i oni korisnici koji imaju očuvane radne fizičke sposobnosti.