Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Najbolji “Englez” Dominik Ivandić iz OŠ Petra Preradovića

Autor: Valentina Mlađen

27.02.2013. 23:00
Najbolji “Englez”  Dominik Ivandić iz  OŠ Petra Preradovića

Foto: Zvonko KUCELIN



Drugo mjesto osvojio je Ante Uskok iz OŠ Stanovi, a treće Borna Padovan iz OŠ Šimuna Kožičića Benje


U utorak je u  Osnovnoj školi Petra Preradovića u Zadru održano je  Županijsko natjecanje iz engleskog jezika za osnovne  škole. Na natjecanju su sudjelovala 24 učenika iz 11 osnovnih škola iz čitave županije. Najbolje znanje pokazao je Dominik Ivandić iz  OŠ Petra Preradovića koji je  osvojio prvo mjesto, drugo  mjesto osvojio je Ante Uskok iz OŠ Stanovi, a treće  Borna Padovan iz OŠ Šimuna Kožičića Benje.
Istoga dana održano je  Županijsko natjecanje iz engleskog jezika za srednje  škole. Škola domaćin bila je  zadarska Gimnazija Vladimira Nazora gdje se natjecalo 70 učenika.
Učenici su bili raspoređeni  u A i B kategoriju, gimnazijski i strukovni program.
U A kategoriji s najvećim  brojem bodova među učenicima drugih razreda na prvom je mjestu Moreno Martinović iz Gimnazije Franje  Petrića Zadar, na drugom je  mjestu njegov kolega iz iste  škole Stjepan Kačmarčik,  dok je treće mjesto zauzeo  Luka Jurjević iz Gimnazije  Jurja Barakovića Zadar. U  konkurenciji “četvrtaša” najbolji su bili Filip Polić, Roko  Lisica i Tihomir Mračić, svi  iz Gimnazije Franje Petrića.
U B kategoriji među učenicima drugih razreda najbolja  je bila Viktorija Delija iz Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, drugo mjesto pripalo je Katarini Musap iz  Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar dok je  treću poziciju zauzela Linda  Brkić iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole  Zadar. U natjecanju učenika  četvrtih razreda najviše je  pokazala Iva Juričić iz Prirodoslovno-grafičke škole,  druga je bila Sanda Novak iz  Strukovne škole Vice Vlatkovića, a treća Jelena Genda  iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.