Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prikupljeno osamnaest doza krvi

Autor: Velimir Brkić

27.02.2013. 23:00
Prikupljeno osamnaest doza krvi

Foto: Velimir BRKIĆ



Darivanjem krvi možemo spasiti život, ali i ispuniti se pozitivnim osjećajem da smo učinili dobro djelo, ističe predsjednik Milan Stojanov, “dobri duh” koji svojim entuzijazmom pokreće mještane Draga


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru i Aktiva dobrovoljnih darovatelja krvi Drage, održana je prva ovogodišnja akcija darivanja krvi. Već tradicionalno akcija je održana u mjesnoj osnovnoj školi.
Po posljednjem popisu stanovništva Drage broje točno 893 stanovnika, a akciji su se odazvala 22 mještanina koja su iskazala dobrotu i humanost. Za potrebe Opće bolnice Zadar i Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru prikupljeno je 18 doza krvi.
Akciju je provela medicinska ekipa Odjela za transfuzijsku medicinu u zadarskoj Općoj bolnici s neizostavnim Fabijanom Bučom iz biogradskog Crvenog križa.
Krv su darovali: Melinda Barešić, Antonela Marketin, Veronika Barešić, Milan Stojanov, Marin Barešić, Danijel Barešić, Nediljko Barešić, Renato Barešić, Ivana Bunja, Tomislav Bunja, Ivica Blažević, Milan Marketin, Ana Šarić, Nikolina Šarić, Anton Vulin, Mate Šarić, Ivan Stojanov, Tomislav Jurjević.
Nakon akcije uručene su prigodne zahvalnice, za prvo darivanje Šimi Barešiću, a za deset darivanja Sandri Barešić i Milanu Marketinu.