Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadovoljeni apetiti za građevinskim zonama?

Autor: Velimir Brkić

27.02.2013. 23:00
Zadovoljeni apetiti za građevinskim zonama?

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Prostorni plan je važan za privlačenje investicija, kao zamašnjak izgradnje privatnih i poslovnih objekata. Kad se usvoje vaše primjedbe i prijedlozi, oni koji su sukladni PPU-u, kada prođe Županiju i nadležno ministarstvo, rok je od tri do najkasnije šest mjeseci, prihvatit ćemo ovakav PPU, najavio je Pedisić


Općina Sv. Filip i Jakov (Sv. Petar, Turanj, Sv. Filip i Jakov, Sikovo, Raštane Gornje, Raštane Donje) izmjene i dopune svoga Prostornog plana čeka već niz godina. Važeći PPU posljednje izmjene i dopune imao je još u ožujku 2006. Nakon javne rasprave održane 20. siječnja 2010. u kinodvorani ponovljena javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Sv. Filip i Jakov održana je početkom rujna iste godine.
– Zavod za prostorno uređenje Zadarske županije nije dopustio širenje građevinskog područja Turnja. Zbog promjene granica građevinskog područja i proteka roka od devet mjeseci od završetka javne rasprave bilo ju je potrebno ponavljati, objašnjavano je u utorak na javnoj raspravi održanoj u Općinskoj vijećnici.
Najveća novina u ovom planu su definiranje posebnih uvjeta gradnje, proširenja građevinskih zona, građevinska područja izdvojene namjene te rezervirani prostori za buduća proširenja Sv. Petra, Turnja i Sv. Filipa i Jakova, kao i naselja u zaobalju.
– Prostorni plan je važan za privlačenje investicija, kao zamašnjak izgradnje privatnih i poslovnih objekata. Kad se usvoje vaše primjedbe i prijedlozi, oni koji su sukladni PPU-u, kada prođe Županiju i nadležno ministarstvo, rok je od tri do najkasnije šest mjeseci, prihvatit ćemo ovakav PPU i na prvoj sljedećoj sjednici Vijeća donijeti odluku o novom Prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja, najavio je Igor Pedisić, načelnik Općine.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU