Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Šibenik više nije favorit

27.02.2014. 23:00
Šibenik više nije favorit


Od nekad moćnog kluba s Baldekina ostale su uglavnom mlade snage koje visoko na ljestvici (omjer 10-5) drži rezultat iz prvog dijela sezone


U prvom dijelu sezone bilo je velikih plus 41 za Šibenik (81:40). Od 2006. svaka je utakmica Šibenika i Zadra završavala uvjerljivom pobjedom Šibenčanki. No, večerašnji dvoboj susjeda na Višnjiku mogao bi ponuditi sasvim drugačiji omjer snaga. Ekipa iz Krešimirovog grada znatno je oslabila odlaskom Ane Semren te Zadranki Martine Gambiraže i Ane Vrsaljko, koje su u međuvremenu već našle nove klubove. Od nekad moćnog kluba s Baldekina ostale su uglavnom mlade snage koje visoko na ljestvici (omjer 10-5) drži upravo rezultat iz prvog dijela sezone. Nakon niza godina i trofeja Šibenika ove godine neće biti ni na završnici Kupa Ružice Meglaj Rimac.
– Iako je Šibenik usred sezone ostao znatno oslabljen ekipa se nije raspala, kako su joj neki predviđali. Naprotiv, trener Ognjenović uhvatio se posla i s mladim igračicama složio solidnu ekipu – oprezna je Marija Mazija, trenerica Zadra, pred dvoboj sa Šibenikom. Ipak, u redovima „bijelo-plavih” nadaju se da je konačno došao dan u kojem će Zadar pobijediti Šibenik.
– Nadamo se da će tako i biti, ali ne očekujemo laganu utakmicu. Do kraja sezone imamo nekoliko utakmica, posebno na domaćem terenu, u kojima imamo dobre izglede za pozitivan rezultat. Na taj bismo način ušli među osam, odnosno u doigravanje, a kada bismo ponovili neka izdanja koja smo pokazali ove godine mogli bismo i do solidne pozicije u razigravanju.
Zadranke će večeras pred sigurno punom dvoranom 3 ŠC Višnjik biti u najjačem sastavu.
Raspored 17. kola: Zadar – Šibenik (subota, 19 sati), Split – Gospić, Trešnjevka 2009 – Novi Zagreb, Kvarner – PGM Ragusa, Studenac Omiš – Medveščak, Rockwool Pula je slobodna.