Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Arhiv i Znanstvena se zatvaraju zbog napuknutog stropa

27.02.2017. 23:00
Arhiv i Znanstvena se zatvaraju zbog napuknutog stropa


Znanstvena knjižnica Zadar i Državni arhiv u Zadru ovih dana su se našli u problemima. Prošlog vikenda došlo je do napuknuća stropa iznad stubišta koje dijeli ove dvije ustanove, tako da su se i Znanstvena i Državni arhiv našli u problemima. 
– Od utorka do kraja tjedna odlučili smo zatvoriti našu čitaonicu, a prijamni ured je prebačen u prostorije Odjela za restauriranje i konzerviranje u podrumu. Naši djelatnici ulaze kroz spremište tako da smo u potpunosti zatvorili ulaz na katu, a sve iz mjera predostrožnosti, kazao nam je dr. sc. Ante Gverić, ravnatelj Državnog arhiva u Zadru.
Znanstvena knjižnica nije u potpunosti zatvorila svoja vrata, što je zapravo i nemoguće s obzirom na broj i potrebe korisnika. No, bez obzira na sve i oni će biti u potpunosti zatvoreni u petak, 2. i subotu, 3. ožujka. Naime, početak radova je dogovoren za petak, te bi se glavnina trebala odvijati tijekom vikenda. Iznad stubišta će se napraviti skela, tako da će i Znanstvena knjižnica i Državni arhiv od ponedjeljka, 6. ožujka raditi normalno. Sve obavijesti su, inače, dostupne na internetskim stranicama ove dvije ustanove.