Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Maše i medvjedi, šah, satovi, kuhari… zaključili ovogodišnji Karnevalić

27.02.2017. 23:00
Maše i medvjedi, šah, satovi, kuhari… zaključili ovogodišnji Karnevalić


Osamnaest maškaranih skupina prodefiliralo je drugim danom dječjeg Karnevalića 057, preko Narodnog trga do Foruma gdje su predstavile svoje pomno izrađene maske.
Dječji vrtić Loptica došao je sa vremenskom prognozom koja je glasila “pretežno vedro”. Nakon njih uslijedile su Maše i Medvjedi iz DV Srdelica te skupina sladoleda iz DV Zvjezdica Zemunik.
– Kada toplo sunce obasja dan, svi odmah veselo izjure van. Nitko ne želi biti kod kuće, kad dođe ljeto i kada je vruće. S okusom voća il’ čokolade, naša se srca brzo zaslade. Jedva čekamo ljeto nek dođe il da duga zima jednom već prođe, poručili su mali sladoledi.
Tik, tak zvoni mali sat, igri nikad nije kraj, kazali su satovi iz dječjeg vrtića Školjkica, dok je iz DV Petar Pan ovog karnevala pristiglo jedno cijelo afričko pleme. Forumom su prošetali i mališani iz DV Smješak, ali i škverski radnici DV Otok Pašman.
Puntamički tići postali su mačići, dok je iz DV Smiljevac pristigao šah.
Dugu u grad donijeli su kišni oblaci iz DV Duga, a iz Cicibana pristigla je cijela maškarana skupina pauka. Vrtić Maslačak skoknuo je u kameno doba i postali su obitelj Kremenko, a jučerašnjeg jutra bilo je još izleta u čudne svjetove. Trolovi su pristigli tako iz DV Jazine, a iz Vladimira Nazora došetalo je punih 20 sjajnih svijeća. Mickie i Minnie, njih 35, pojurili su iz DV Hlapić na zadarski Forum, a da karneval prođe u pravo “paučinastom” tonu pobrinuli su se mali pauci iz područnog objekta Ploča, vrtić Duga.
Dječji Karnevalić 057 održava se još od 1994.godine, u vrijeme zadarskog karnevala. Redovito ga pohodi mnoštvo djece, a kao i dosadašnjih godina, i ove je godine osim karnevalskih dječjih povorki s 1400 djece, predškolaca i osnovnoškolaca te organizacije programa na Narodnom trgu, za djecu koja sudjeluju u povorci organiziran i program na Forumu. Pjesma, ples, slatki zalogaj i sokovi i ove godine dočekali su najmlađe sudionike koji su sa svojim tetama u vrtiće ponijeli slatke poklon pakete.