Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ročak dobio spor i vraćen na mjesto šefa u HAC-u

27.02.2017. 23:00
Ročak dobio spor i vraćen na mjesto šefa u HAC-u


Milan Ročak, samo dva mjeseca nakon što je dobio novi četverogodišnji mandat direktora Komunalnog društva Zlatna luka Sukošan d.o.o. dao je ostavku, a sukošanski komunalci ostali bez čelnog čovjeka. Ime novog direktora, odnosno direktorice, službeno će se objaviti na sjednici Općinskog vijeća Općine Sukošan koja će se održati u četvrtak.
Naime, od 6. ožujka Milan Ročak, šef Odjela za vatrogasnu operativu u Sektoru održavanja Hrvatskih autocesta (sada HAC – ONC Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o.), vraća se na svoje staro radno mjesto.
– Trebate me kao čovjeka razumjeti zašto se vraćam na svoje radno mjesto na kojem sam bio 10-ak godina, kazao je Ročak istaknuvši kako Komunalno društvo ostavlja tehnički opremljeno i kadrovski osposobljeno s ljudima koji će i dalje uspješno i učinkovito nastaviti kontinuitet rada od 1. siječnja 2013., od kad je on imenovan direktorom.
Milan Ročak, diplomirani inženjer sigurnosti, u HAC-u zaposlen od 2003., dobio je otkaz “zbog skrivljenog ponašanja”.
– Dugih četiri i pol godine vodio sam radni spor protiv HAC-a i sad je napokon pravomoćno i okončano. Nisam prvi i jedini koji je dosad dobio radni spor s HAC-om zbog istih razloga, ističe Ročak.
Početkom 2015. godine Milan Ročak, pravomoćnom odlukom Vijeća Županijskog suda u Zadru oslobođen je svih optužbi i u sudskom postupku u vezi prijetnje kolegici s kojom je radio u HAC-u. Nekadašnji prvi čovjek HAC-ovih vatrogasaca je prethodno oslobođen optužbi u sudskom postupku i na Općinskom sudu Zadar.