Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U Arbanasima završna faza radova na odvodnji

27.02.2017. 23:00
U Arbanasima završna faza radova na odvodnji


Zbog radova na izgradnji javnog sustava odvodnje otpadnih voda jučer je za sav promet zatvoren dio ulice Karma, Kukljičke ulice, Put Klementa i Gaženičke ceste na zadarskom predjelu Arbanasi.
Stoga su iz Odvodnje zamolili građane, odnosno sudionike u prometu, da za vrijeme izvođenja radova poštuju prometne znakove privremene regulacije prometa.
Radovi bi, kako doznajemo od direktora Odvodnje Ante Josipa Šikića, trebali biti gotovi za oko dva mjeseca, a riječ je o završnoj fazi radova na izgradnji javnog sustava odvodnje otpadnih voda u ovom dijelu grada.
– Radi se o završetku kompletnog sustava za Arbanase. Projekt se odvijao u više faza, ovisno o financijskim sredstvima kojima smo raspolagali. Vrijednost ugovorenih radova na ovoj završnoj fazi, koje izvodi zadarska tvrtka Vodoinstalacija d.o.o., iznosi 1.950.000 kuna, a ukupna vrijednost radova na sustavu odvodnje u Arbanasima je oko 12 milijuna kuna, kaže Šikić pojašnjavajući kako se izvode radovi na postavljanju sekundarne kanalizacijske mreže što je vrlo zahtjevan i kompleksan posao s obzirom na to da se ti radovi moraju izvoditi u uskim i jednosmjernim ulicama. Direktor Odvodnje istaknuo je kako će nakon okončanja radova tamošnjim stanarima, ali i djelatnicima Odvodnje, biti lakše. Prvima jer im neće smetati kamioni za crpljenje jama, posebice tijekom turističke sezone, a drugima jer se više neće morati uvlačiti u uske uličice i to s malim kamionima, budući da se oni veliki zbog specifičnosti prostora u tom dijelu grada nisu mogli koristiti.
– Po završetku ovih radova ostat će tek jedan mali dio koji neće biti spojen na mrežu s južne strane naselja. No, i to ćemo uskoro riješiti kroz aplikacije prema strukturnim fondovima u sklopu Projektno-studijske dokumentacije, aglomeracije Zadar-Petrčane. Jednostavno se gravitacijski taj dio nije mogao do sada spojiti, pojasnio je Šikić ističući kako je Odvodnja nedavno potpisala još jedan vrijedan ugovor.
– Radi se o jednom operativnom zahvatu, odnosno izradi dijela mreže koja ne nosi toliko priključaka, ali otvara prostor za širenje mreže prema Sinjoretovu. Ti radovi će se izvoditi u ulicama Kažotićeva i Franka Lisice, u dijelu kod Gradskog groblja. Kako je već izabran izvođač radova, zagrebačka tvrtka Braco kop, početak radova očekujemo već s prvima danima ožujka, najavio je Šikić dodajući kako je riječ o radovima vrijednim 2,3 milijuna kuna.