Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Iris Pavić-Tumpa potvrđena za ravnateljicu

Autor: Ivan Stagličić

27.03.2009. 23:00
Iris Pavić-Tumpa potvrđena za ravnateljicu

Foto: Filip BRALA



Skupština Zadarske županije na jučerašnjoj je sjednici imala i zadaću očitovati se o Prijedlogu rješenja o imenovanju ravnatelja/ice Kazališta lutaka Zadar kojem je Županija osnivač. Na raspisani natječaj prijavilo se devet kandidata i to: Vedrana Valčić, Morana Foretić, Iris Pavić-Tumpa, Srećko Berec, Ivan Košta, Maja Šimić. Tomo Tomljanović, Rade Zrilić i Marko Barančić, ali prijave kandidata Šimić i Berec nisu razmatrane, jer nisu ispunjavali tražene uvjete, a Kazališno vijeće se na svojoj sjednici odlučilo za kandidaturu Iris Pavić-Tumpe. Poglavarstvo je predložilo Skupštini da podrži tu odluku, kako je vijećnike izvijestio Davor Lončar. Lončar je također naglasio da treba pratiti rad po programu koji je kandidatkinja predložila da se vidi je li se tako odvija i ispunjavaju li očekivanja osnivača.
Vijećnik Šarić je u diskusiji kazao kako misli da bi neki drugi kandidati bolje ispunjavali ovu zadaću.
– Osobno nikog ne znam pa mi je lakše biti objektivan. Želio bih da ovo rješenje uspije, ali sjetimo se da ni prošlo nije dugo trajalo i ne bih se čudio ako za nekoliko mjeseci budemo opet o ovom raspravljali, kazao je Šarić koji je izrazio sumnju da je struka predložene kandidatkinje Pavić-Tumpe, ekonomika turizma i ugostiteljstva, prikladna za traženu dužnost te bi po njemu bolja rješenje bili Morana Foretić pa i Rade Zrilić.
Stanko Zrilić je na to ustvrdio da će se rad buduće ravnateljice pomno pratiti i za šest mjeseci vidjeti kako se provodi. Ako bude škripe u provedbi, Skupština će povući potez, a držimo da je ovo dobro rješenje, kazao je Zrilić. Imenovanje Iris Pavić-Tumpe potvrđeno je uz šest suzdržanih glasova.