Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Utopio se 56-godišnjak u Kukljici

27.03.2011. 22:00
Utopio se 56-godišnjak u Kukljici


Vraćajući se iz noćnog provoda u subotu rano ujutro nekoliko mlađih mještana Kukljice na otoku Ugljanu u mjesnoj su lučici ugledali tijelo koje je plutalo. Odmah su o tome obavijestili policiju koja je utvrdila kako je riječ o njihovom 56-godišnjem sumještaninu. Tijelo je prevezeno na zadarsku Patologiju gdje je obdukcijom utvrđeno da na tijelu nema tragova koji bi upućivali na nasilnu smrt te da se muškarac utopio. Iako se u prvi mah posumnjalo da je riječ o suicidu, policija, koja je o cijelom slučaju sastavila posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu, to je demantirala ne navodeći kako je muškarac uopće završio u moru. Ovo je prvi slučaj utapanja ove godine na zadarskom području, a po svemu sudeći, dogodio se nesretnim slučajem.
Policija uhvatila trojicu mladića u krađi goriva
Na gradilištu stambene zgrade u Ulici Krste Odaka policajci su u subotu, sat i pol nakon ponoći, zatekli trojicu mladić u dobi od 20 i 22 godine u krađi goriva. Mladići su prethodno provalili u rezervoar radnog stroja u vlasništvu poduzeća „Franto” iz kojeg su istočili 40 litara dizelskog goriva u plastične kante s namjerom da ih ukradu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su dvojica 22-godišnjaka i 20-godišnjak počinili čak šest provala u kamione i radne strojeve iz kojih su krali gorivo. Protiv njih su podnesene kaznene prijave.
Ukradeni akumulatori za napajanje cestovne signalizacije
Zadarska policija još uvijek traga za nepoznatim počiniteljem koji je u noći sa četvrtka na petak s gradilišta uz državnu cestu D-8 u Bibinjama ukrao dva akumulatora marke „bosch” od 110 ampera, koji su služili za napajanje električnom energijom cestovne signalizacije u vlasništvu tvrtke „Cestogradnja” d.o.o. Zagreb. Materijalna šteta procijenjena je na dvije tisuće kuna, a protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.
Još uvijek nije otkriven ni kradljivac koji je u posljednja dva mjeseca u mjestu Preko iz dvorišta kuće 63-godišnjaka ukrao programator za zalijevanje vrta i jednu kromiranu slavinu. Materijalna šteta procijenjena je oko sedam tisuća kuna, a protiv nepoznatog kradljivca slijedi kaznena prijava.
Lažnim listićima u kladionici podigao osam tisuća kuna
Zbog računalne prijevare policija je u petak podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji je uporabom više krivotvorenih dobitnih listića „CBA sportske kladionice” podigao dobitke u iznosu od osam tisuća kuna. Nepoznati počinitelj lažne listiće unovčio je u vremenu od 21. siječnja do 23. ožujka ove godine u caffe baru u Kožinskom prilazu u vlasništvu 39-godišnjeg Zadranina te protiv njega slijedi kaznena prijava.
Uhvaćeni s ukradenim vodovodnim cijevima
Tijekom rutinske policijske kontrole benkovačka je policija u subotu na Šetalištu kneza Branimira zaustavila kombi vozilo u čijem je prtljažnom prostoru pronađen veći broj metalnih komada za gradnju vodovoda. Zbog sumnje da su pronađeni predmeti ukradeni iz skladišta „Vodovoda i Odvodnje” d.o.o. Benkovac 25-godišnji vozač i njegov 31-godišnji suvozač uhićeni su i prepraćeni u policijske prostorije na ispitivanje, nakon čega im, ukoliko se sumnje pokažu opravdanima, slijede kaznene prijave.
U Otriću ukraden teretnjak, u Radovinu građevinski kontejner
Nepoznati kradljivac u petak je u Otriću ukrao neispravni teretnjak marke “mercedes” u vlasništvu poljoprivredne zadruge “Agricola”. Vrijednost vozila za kojim policija intenzivno traga procijenjena je oko 20 tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.
Za isti iznos oštećen je građevinski obrt “Constructum” iz Zadra. Njima je još uvijek nepoznati počinitelj ukrao metalni kontejner s ugrađenom vanjskom jedinicom klima uređaja. Kontejner se nalazio u Radovinu, a pretpostavlja se kako ga je nepoznati lopov ukrao u između 19. i 21. ožujka. Slijedi mu kaznena prijava.