Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Košti uručena povelja za životno djelo

27.03.2012. 22:00
Košti uručena povelja za životno djelo


Na prigodnoj svečanosti u utorak navečer su u Ružičkinoj kući u Vukovaru uručene povelje 17. vukovarskoga lutkarskog proljeća, koje se od 26. do 31. ožujka održava u Vukovarsko-srijemskoj županiji.
Povelja za životno djelo u umjetnosti lutkarstva uručena je redatelju Jošku Juvančiću, a za životno djelo u glumačkoj umjetnosti lutkarstva glumcu Kazališta lutaka Zadar Zlatku Košti. Nagrađenima je Povelju, uz koju su dobili i statuu “Šokac”, rad Zlatka Boureka te novčanu nagradu, uručio gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.
U šest dana, koliko traje 17. vukovarsko lutkarsko proljeće odigrat će se 90 predstava u gradovima Vukovaru, Vinkovcima, Iloku i Županji te mjestima Lovasu, Mikanovcima, Babinoj Gredi, Drenovcima, Bošnjacima, Nuštru, Slakovcima, Ivankovu i Orašju (BiH).
Na manifestaciji sudjeluju kazališta iz Zagreba, Vukovara, Slavonskog Broda, Velike Gorice, Osijeka, Vinkovaca, Zadra, Virovitice, Rijeke, Ivanić Grada, Mostara (BiH) i Pečuha (Mađarska). Ovogodišnji grad domaćin je Vukovar.
Uz predstave, u okviru 17. vukovarskog lutkarskog proljeća, čiji je organizator Koncertno kazališna agencija “Asser Savus” iz Vinkovaca, održat će se i radionice za izradu plakata za lutkarske predstave te dramskog odgoja.