Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ISELIO PODSTANARA KOJI MU JE STVORIO DUGOVE I DOVUKAO PSE

27.03.2016. 22:00
ISELIO PODSTANARA KOJI MU JE STVORIO DUGOVE I DOVUKAO PSE


Zbog narušavanja javnog reda i mira policija je u subotu prijavila 45-godišnjeg mještanina Ruplja. Optužni prijedlog ovaj je 45-godišnjak zaradio jer je u subotu oko 15 sati na neobičan način deložirao svog podstanara, 55-godišnjeg državljanina Njemačke s kojim je još prije godinu i pol sklopio ugovor o najmu obiteljske kuće smještene na terenu od 20 tisuća metara četvornih, i to tako što je dovezao dizalicu s kranom pomoću koje je iz dvorišta izmjestio kombi pun podstanarovih osobnih stvari.
Prema informacijama iz PU zadarske učinio je to zbog nagomilanih dugovanja za najam, ali i za režije. Nijemac je na zadarsko područje došao s namjerom da kupi hotel, no od toga nije bilo ništa. Najam je prvo platio za godinu dana unaprijed, a potom se oglušio te nagomilao dug za režije u visini od oko 15 tisuća kuna. Svom najmodavcu priredio je i niz drugih problema.
Nijemac se u međuvremenu započeo baviti uzgojem pasa pa je u kavezu uz kuću držao 15 sibirskih malamuta i dva vuka, što je izazvalo nezadovoljstvo kod najbližih susjeda, budući da su životinje često zavijale. To su u više navrata spočitali upravo vlasniku kuće koji je uz navedeno s podstanarom imao problema i zbog toga što je ovaj samovoljno odradio i neke građevinske radove i preinake na kući, te tako vlasniku napravio problem s legaliziranjem objekta.
Kako bi problemima stao na kraj, Rupljanin je iskoristio prigodu u subotu dok podstanar nije bio u kući te ga iselio, a ovaj je potom pozvao policiju koja je vlasniku kuće ispisala optužni prijedlog. Tko će na koncu izvući kraći, a tko duži kraj, odlučivat će se na Prekršajnom sudu, gdje će se najmodavac i najmoprimac uskoro susresti.