Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

HNS-ovci podijelili Zadranima tonu i pol srdela

28.03.2018. 14:34
HNS-ovci  podijelili  Zadranima tonu i  pol srdela


Gradski i županijski vijećnici HNS-a u srijedu ujutro, povodom Uskrsa, organizirali su tradicionalno druženje s građanima te im besplatno podijelili tonu i pol svježih srdela. Ukupno 60 kašeta podijelili su  na Branimirovoj obali, kraj Gradskog mosta, ali nisu zaboravili ni žitelje  u ostalim dijelovim Zadarske županije već su 40 kašeta rasporedili u  općinama Stankovci, Novigrad, Galovc, Sv. Filip i Jakov i Pakoštane.  
– Baš su lipe, friške! Pošto su? – pitali su Zadrani prilazeći štandu zadarskih HNS-ovaca. Oni su im odgovarali: "Nula kuna".
– Nismo danas ponijeli fiskalnu kasu. Besplatne su, mi smo ih dobili i  sad ih dijelimo vama. Sretan vam Uskrs, govorili su HNS-ovci, a Zadrani  se pitali šale li se. Kad su vidjeli kako ih ozbiljno misle darovati, komentirali su kako je to lijepo od njih.
– Ajde da doživim da netko nešto poklanja, tek su neki od komentara  ugodno iznenađenih građana od kojih su neki ipak htjeli ostaviti "barem  10 kuna za kavu".
– Već tradicionalno se iz godine u godinu pred Uskrs družimo s  građanima i prigodno ih darujemo. Danas dijelimo srdele koje smo dobili kao donaciju, a u subotu 31. ožujka, od 10,00 sati na Narodnom trgu  ćamo dijeliti pogače i pisanice, najavio je Kristijan Kovačević koji je s kolegama u sat vremena podijelio tonu srdela. Građani su stali u red odmah, čim su srdele stigle, a najviše je bilo onih starije životne dobi.
– Nije ovo neka vrijednost, ali je lijepo darivati, a posebice naše umirovljenike kojima i tih 20-ak kuna nešto znači, rekao je Kovačević te pozvao  sve građane da im se pridruže u subotu ujutro na štandu na središnjem  gradskom trgu.vježe ribe