Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Nema više gitarijada u klubu Satir

Autor: Boris Kupčak

27.04.2010. 22:00
Nema više gitarijada u klubu Satir


Suradnja s Udrugom Šigureca prestaje zbog učestalih nereda, gosti su neprimjereni, rade nered pa to više ne možemo trpjeti, objašnjeno je iz kluba Satir. Neredi su se događali većim dijelom u okolici kluba. Kao i mnogo puta do sada, dio pripadnika “alternativne” mladeži razbijanjem i uriniranjem je upropastio alternativu koju su imali


Posljednji kvalifikacijski koncert, u sklopu zadarske gitarijade, koji organizira Udruga Šigureca održat će se u petak u Studentskom klubu “Božo Lerotić”, a ne u Satiru gdje su se i održane kvalifikacijske svirke.
– Suradnja s Udrugom Šigureca prestaje zbog učestalih nereda, gosti su neprimjereni, rade nered pa to više ne možemo trpjeti, objašnjeno je iz kluba Satir. Neredi su se događali većim dijelom u okolici kluba. Kao i mnogo puta do sada dio pripadnika “alternativne” mladeži razbijanjem i uriniranjem je upropastio alternativu koju su imali. Nakon što je zbog istog problema prošle godine za “Šigurecu” izgubljen prostor Kina Pobjeda, isto se dogodilo i s klubom Satir. Zbog malog dijela pripadnika takozvane alternativne scene, koji rade nerede, onaj veći i mirniji dio snosi posljedice te ostaje bez kvalitetnih programa.
– Udruga “Šigureca” već treću godinu za redom radi na razvoju zadarske alternativne scene, organizirala je pozamašan broj kulturnih događanja, međutim još uvijek dio publike ne shvaća pravu bit cijele priče. Neredi, razbijanje i opijanje su upravo oni negativni simptomi od kojih svojim radom želimo odmaknuti zadarsku mladež i pokazati im da postoji nešto konstruktivno i kreativno čime bi se mogli baviti, objasnili su priopćenjem članovi Udruge Šigureca poručujući kako alternativa nije razbijanje i opijanje, nego formiranje svog osobnog pristupa i stava u životu, kako u ponašanju, radu
tako i u umjetnosti, pristupa koji je drugačiji od onog u što nas današnja mainstream kultura sve zajedno pokušava ukalupiti.
Podsjetimo, u izjavi koju nam je dala voditeljica kluba Maya pub – koji će se uskoro i zatvoriti, jedan od razloga zatvaranje je razbijanje inventara – ponovno pripadnika zadarske urbane mladeži. Udruga Z.V.U.K. već je više puta prozivana, jer se nakon koncerta u njihovoj organizaciji ponovno događalo isto – razbijanje i uriniranje po okolnim ulazima i haustorima. Svaki put kada se ovakve stvari događaju, svi se od njih ograđuju i proziva se manji dio koji svaki put radi iste probleme, možda se treba zapitati “jesmo li svi mi krivi ukoliko smo iste vidjeli i nismo ih osudili?” Ukoliko se ovakve svari ponove, sutra ćemo se vjerojatno svi, ponovno, zapitati gdje je nestao kvalitetan program za mlade i zbog čega se u Zadru organizira sve manje dobrih svirki?


 MIXOFONIJA U STUDENTSKOM KLUBU BOŽO LEROTIĆ




Na “mixofoniji”, posljednjoj u nizu svirki zadarske gitarijade koja će se održati u petak u studentskom klubu “Božo Lerotić” nastupit će šest sjajnih zadarskih bendova. Na večeri “ostalih žanrova” nastupaju Brižno grilo, Old skull, Just fine, Čopor, Stonetribe i Mandelbrot set. Organizator Udruga Šigureca okupljene poziva da se dobro zabave, a neprimjereno ponašanje neka izbace s repertoara.