Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Podrška Tončiju Stupičiću koji je vozio svoje prijatelje te kobne noći…”

Autor: Suzana Bandić

27.04.2010. 22:00
“Podrška Tončiju Stupičiću koji je vozio svoje prijatelje te kobne noći…”


Dario Škoda (19), uz vozača Tončija Stupičića (22),  jedini preživjeli u stravičnoj nesreći na cesti između mjesta Povljana i Gorica na Otoku Pagu u kojoj je poginulo troje njihovih prijatelja, danas je iz Opće bolnice Zadar otpušten na kućnu njegu. Do kraja ovog tjedna on, ali i policajci koji su prvi stigli na mjesto tragedije te njihovi sumještani koji su im priskočili u pomoć, biti će saslušani u svojstvu svjedoka kod istražnog suca Županijskog suda u Zadru.
Mladi vozač Tonči Stupičić koji je kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola od 0,85 promila i koji je, kako neslužbeno doznajemo, kobne večeri navodno vozio brzinom od preko 110 kilometara na sat, u utorak je priveden istražnom sucu Anti Aniću, no zbog stanja strašnog šoka u kojemu se nalazi još od tragedije nije bio u stanju dati svoj iskaz. Jedino što je uspio izustiti jest da bi volio da je on mrtav, a ne njegovi prijatelji. Ništa više nije mogao reći ni njegov odvjetnik Andrej Korljan već je samo potvrdio je da je mladić u šoku i na terapiji medikamentima. Kako još uvijek nisu ispitani svi svjedoci, mladić je zadržan u pritvoru do mjesec dana zbog, kako je kazao istražni sudac, mogućnosti od utjecaja na svjedoke.
U svega tri dana od pogibije Martine Škode (19), Marina Orlića (21) i Ante Pogorilića (24) njihovi su prijatelji u znak sjećanja na njih na Facebooku osnovali pet grupa koje broje od 700 pa do 2000 članova. Grupe nose nazive: „Sjećanje na poginule osobe na Pagu“, „Marin Orlić R.I.P ….. volimo te prijatelju ♥”,  „Ante Pogorilić…. počivao u miru božjen…. volimo te puno prijatelju naš“, „Martina Škoda>RIP“, „Život vas je odvojija od nas,al ćete od sada živiti još jače u našin srcima“.
No, prijatelji nisu zaboravili ni vozača Tončija Stupičića. Kako bi ga podržali u teškim trenucima koje proživljava osnovali su grupu „Podrška Tončiju Stupičiću koji je vozio svoje prijatelje te kobne noći….”, a u opisu koje stoji da je to grupa podrške za dečka koji je izgubio svoje prijatelje i da „nismo mi tu da mu sudimo, već da ga hrabrimo…vjerujem da bi tako željeli i njegovi prijatelji i ne daj Bože ikome to doživjeti…mislim da mu je i ovako teško nositi se s time i da osuda okoline nije potrebna…”.
Inače, Stupičić je na svojoj facebook-stranici posljednji status napisao svega šest i pol sati prije nesreće u kojemu citira Gibonnijeve stihove „Ponekad sam pijan, do uha nasmijan i duša mi je otvorena knjiga… Moje nebo je posoljeni zrak, a moje more razlivena tinta… Kome biti zahvalan, živote moj???”. Osim što je bio član dviju grupa ljubitelja brze vožnje, nekoliko dana prije no što je svoje prijatelje odvezao u smrt učlanio se i u grupe „Ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti”, a u čijem se opisu navodi kako je namijenjena svima koji vole pametno stisnuti gas te „Hodaj, nebo strpLjive voLi! Hodaj, možda se ipak sve u dobro pretvori.”