Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Profesionalno odrađeni Brođani

Autor: Andrija Dešpoja

27.04.2010. 22:00
Profesionalno odrađeni Brođani

Foto: Zvonko KUCELIN



Danijel Jusup nakon utakmice bio je vidno zadovoljan s pruženim na parketu od svojih igrača.
– Pobijedili smo i očito je da smo bili favoriti ako tome pridodamo da su gosti došli bez dva ponajbolja igrača. Razlika je u kvaliteti evidentna i bilo je za očekivati da ćemo biti dominantni. Međutim, bitno je istaknuti da svaku utakmicu zahtijevam od igrača da im pristup bude maksimalan. Oni svoje profesionalne obveze moraju izvršavati maksimalno ozbiljno ma kakav rezultat bio i o kakvom se protivniku radilo. Sve to danas bilo je vrlo vidljivo – na prvu će Jusup koji je svjestan da u nedjelju njegove igrače očekuje puno teži zadatak, gostovanje u Sutinskim Vrelima kod nabujale Cedevite.
– Moramo se konsolidirati i pripremiti se za nedjelju te očekujem da ćemo se tamo predstaviti kao pravi tim. Cedevita je po mom mišljenju najbolje selekcionirana momčad u Hrvatskoj. Imaju sve. Vanjsku liniju koja zna probijati, visoke četvorke koje mogu pogoditi izvana te unutarnju igru. Protiv toga je jako teško igrati, ali što je tu je. Naša zadaća je prvenstveno gledati sebe, a ne druge i ako u tome uspijemo bit će sigurno puno mudriji pred ovako važan dvoboj – za kraj je kazao Jusup koji je prepustio svom kolegi Igoru Kovačeviću, treneru Svjetlosti da pokaže kako se zapravo osjeća čovjek koji je u 40 minuta vodio momčad koja je uspjela primiti nevjerojatnih 130 poena.
– Mi smo došli ovdje dosta oslabljeni, bez dvojice najboljih igrača, Spahije i Ćosića što je definitivno naše šanse svelo ispod minimuma. Ono što me ne veseli je 20 napadačkih skokova Zadra što je uistinu nedopustivo, a sve drugo spada u ono što se znalo i prije početka Lige za prvaka. Nama je primarni cilj da u sljedećim utakmicama privučemo što više naših sugrađana u novu dvoranu i to bi nam bila najveća pobjeda u sezoni. Pokušat ću do kraja prvesnstva dati više prilike našim najmlađim igračima kako bi se možda isprofilirao netko za sljedeću sezonu kad planiramo nastupiti u novoformljenoj Balkanskoj ligi – kazao je Kovačević.


 IZJAVE


MIRO BILAN, ZADAR
Ozbiljno smo se pripremili
– Iako je ovo bila naoko lagana utakmica za nas, mi smo se za nju pripremali kao za svaku drugu. Ako ne uđete maksimalno ozbiljno u svaku utakmicu, ne možete biti sigurni u pobjedu, bez obzira na protivnika. Svjetlost je bila oslabljena jer u došli bez Ćosića i Spahije. Na kraju je završilo velikom pobjedom. Cedevita? Ta utakmica će biti derbi lige i možda najteža utakmica sezone za nas. Ako dobro odigramo i ostvarimo pobjedu, bit ćemo vrlo blizu osiguranja prvoga mjesta na kraju lige. Nadam se, uz dobru pripremu, da možemo pobijediti.
TRENT PLAISTED, ZADAR
Okrećemo se Cedeviti
– Nakon ovako uvjerljive pobjede ne može se puno toga reći. Dobro je što su svi igrači doprinijeli pobjedi i što smo pobijedili vrlo uvjerljivo. Zadovoljni smo i okrećemo se Cedeviti. Ta je utakmica od nemjerljivoga značenja za nas. Pobjednik će biti u jako lijepoj situaciji. Morat ćemo odigrati jako dobro kako bismo pobijedili. U slučaju naše pobjede, nastavili bismo rekord od 9 uzastopnih pobjeda. To bi bilo sjajno.
TOMISLAV RUŽIĆ, ZADAR
Korektno i koncentirano
– Iako nam je Svjetlost u Slavonskom Brodu prouzrokovala ponešto problema, ovdje su odigrali jako slabo. Bili su oslabljeni za nekoliko važnih igrača što se i vidjelo po rezultatu. Mi smo svoj posao odradili maksimalno korektno i koncentrirano. Cedevita? Bit će teška utakmica jer se i mi, kao i oni, borimo za prvu poziciju. Oni su u posljednje vrijeme u dobroj formi što pokazuju njihovi rezultati. Trebamo se spremiti maksimalno ozbiljno i pokušati pobijediti.
M. LORDANIĆ