Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Trave ozdravljuju posljedice, a duh uzroke bolesti

27.04.2011. 22:00
Trave ozdravljuju posljedice, a duh uzroke bolesti


U terapeutskom radu ne savjetujem prekid službene liječničke terapije niti je nekome propisujem. Uvijek je na prvom mjestu osobni liječnik. Uspješnost tretmana duhovnog iscjeljivanja ovisi prije svega o klijentu koji mora doći sa željom za ozdravljenjem i spoznajom da nije sve izgubljeno, govori Nekić


Međunarodni vitez za inovatorstvo Rade Nekić sa Torova ili Kose iznad Jadranske magistrale u Biogradu na Moru, 53-godišnjak koji je zajedno sa suprugom Dragicom i PTO Nekić ponosni vlasnik 201 svjetske i europske medalje i priznanja, nadaleko poznat travar, kvalificirani majstor fitoterapeut, slikar sa zbirkom nekoliko stotina slika i autor pet knjiga malo je javnosti poznat kao priznati, kvalificirani majstor duhovnog iscjeljivanja pod nadzorom krovne organizacije alternativnih terapeuta HUPED – Hrvatskog udruženja za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu kojeg priznaje i Hrvatski liječnički zbor.
– Tretman iscjeljivanja duhovnim putem osobno sam razvio i osmislio. Tražeći za rješenjem i razrješenjem svoga zdravstvenog stanja došao sam do mnogih spoznaja koje i darivam i dajem na mnoge načine, uvodi nas u svoj svijet duhovnog iscjeljivanja Rade Nekić, stopostotni invalid koji je zbog neliječene žutice u djetinjstvu jedva preživio. Postao je invalid kojega tijelo ne sluša, teško kontrolira pokrete, tijelo mu se trza.
Na prvom mjestu uvijek liječnik
Rade je preko svoje teške bolesti, tvrdi, dobio iscjeljiteljski i božanski dar za ozdravljenje ljudi od svih bolesti. Naime, nerijetko Radini klijenti govore o brzim, potpunim izlječenjima tegoba koje su ih mučile dugo vremena, o manjim ili većim ili čak fascinantnim poboljšanjima općeg zdravstvenog stanja.
– U terapeutskom radu ne savjetujem prekid službene liječničke terapije niti je nekome propisujem. Uvijek je na prvom mjestu osobni liječnik. Uspješnost tretmana duhovnog iscjeljivanja ovisi prvenstveno o klijentu koji mora doći sa željom za ozdravljenjem i spoznajom da nije sve izgubljeno. Mora biti više nego siguran da mu Stvoritelj može, hoće i želi ne pomoći već ga ozdraviti, preporuča Nekić koji danas svojim iscjeljenjima usrećuje mnoge koji su mu od srca zahvalni.
Tretman traje 72 sata i jednako je moguće ozdraviti ili poboljšati opće zdravstveno stanje u prvih ili 15-ak zadnjih minuta. Svaki čovjek drugačije doživljava i proživljava tretman. Podvrgavajući se Nekićevim tretmanima na Veliki petak i ove srijede neki od klijenata ne mogu zaustaviti plač, neke preplavi tuga, sjeta, radost, smijanje… Mnogi za vrijeme iscjeljivanja “blaženo” zaspu, poneki osjećaju trnce po tijelu, toplinu, blagu vrtoglavicu uvjereni da ih je dodirnula Radina energija. Neki se ruše, mnogi tada kažu kako vide Gospu ili Isusa.
Božji dar
Svi oni koji posjete Nekića na biogradskim Torovima kod crkve sv. Ivana Krstitelja ili u maloj radnji na zadarskoj Kalelargi, nasuprot salona Brijačko-češljarske zadruge, u njemu pronalaze duboko religioznu osobu, koja iznad svega voli Boga i ljude. Posjeduje, kaže, dar Božji s kojim može pomagati oboljelima od različitih bolesti.
– Imam 19 završenih godina školovanja u jednom od Božjih centara za školovanje iscjelitelja, od ukupno 21 godine. No mnogi o meni i dalje govore ne baš lijepe stvari, razočarano će Nekić, koji je za jedne nadriliječnik i šarlatan, za druge jedinstven fenomen i vrhunski iscjelitelj, a za treće – svetac. Ono što je mjerljivo je da ima izuzetne rezultate na testovima inteligencije, množi četveroznamenkaste brojeve napamet, piše istovremeno s obje ruke…
Preko ovog tretmana, kaže Nekić, moguće je pronaći osjećaje i vjerovanja koji nas blokiraju, usporavaju, ograničavaju, očistiti auru, osloboditi se toksina i štetnih zračenja, manifestirati ono što želimo u našem životu, iscijeliti slomljenu dušu, osloboditi se šokova, trauma, strahova, vratiti energiju tijelu i definirati ciljeve, iscijeliti bolesti…
– Pomoću ljekovitog bilja provodim fitoterapiju, dok tretmanom duhovnog iscjeljivanja tražim uzroke bolesti, provodim energetsko čišćenje i iscjeljujem, navodi Nekić, dodajući kako bolesnom čovjeku prije svega treba dati potporu, nadu i motiv kako bi i on sam vjerovao u izlječenje ili barem produljenje i poboljšanje kvalitete života.
Izlječenje se uvijek događa, tvrdi Nekić, uz Božju pomoć, uz pomoć više sile, duhovne energije.
– Uvijek kažem: ja sam kanal za protok te predivne božanske, ljekovite energije, tvrdi Nekić, ističući da mu mnogi dolaze tek “napuniti baterije pozitivnom energijom”. Intenzivnim i učinkovitim tretmanima, liječenjem na daljinu, pomaže i liječi i one koji nisu u mogućnosti doći k njemu u ordinaciju, poput malog Roka Ugrinića s otoka Pašmana, koji je u Klaićevoj bolnici u Zagrebu.
– Mnogi traže spas tamo gdje ga nema. Mnogi ostaju uzaludno bez ičega. Ne trčite i ne tražite spas jer je spas u vama. Gdje bi drugdje mogao biti? Tražite li zdravlje duše ili samo tijela, pazite dobro, upozorio je Rade Nekić koji pomaže svima – od novorođenčadi do osoba duboke starosti.