Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pred Dardu najviši stupanj mobilizacije

27.04.2012. 22:00
Pred Dardu najviši stupanj mobilizacije


Dardu moramo pobijediti, makar to bilo samo s pola koša. Nemamo prava na kiks i toga su svjesni igrači koji su kroz protekli tjedan pokazivali izrazito pozitivnu energiju na treninzima – kazao je Selin


Košarkaši Sonik-Puntamike ulaze u ključno razdoblje sezone u kojem ih očekuju dva izrazito bitna susreta za spašavanje prvoligaškog statusa. Redom u Jazine stižu VROS Darda te Dubrovnik protiv kojih se moraju ostvariti pobjede ako se misli i sljedeće sezone nastupati u A-1 ligi. Prvi protivnik VROS Darda gost je Jazina večeras te je u svlačionici zelenih najviši stupanj mobilizacije. Imperativ pobjede visi nad glavama Puntamičana, no razmišljanje o porazu je zabranjeno. Pred prvu meč loptu opstanka trener Marko Selin vjeruje u svoje igrače koji nisu klonuli duhom nakon nes(p)retnog poraza u Rijeci prošlo kolo.
– Dardu moramo pobijediti, makar to bilo samo s pola koša. Nemamo prava na kiks i toga su svjesni igrači koji su kroz protekli tjedan pokazivali izrazito pozitivnu energiju na treninzima. Očekujem, naravno, tešku utakmicu s velikim psihološkim bremenom na mojim igračima, dok gosti imaju puno lakšu situaciju te mogu rasterećenije ući u utakmicu.
S VROS Dardom ste ove sezone igrali triput. Dvaput ste tijesno poraženi na njihovom terenu, dok ste u Jazinama izborili laganu pobjedu.
– Protiv njih smo ove sezone dobro igrali, nismo doduše, imali te potrebne sportske sreće na njihovom terenu gdje smo bili jako blizu uspjehu. Poznamo se jako dobro, nema tu nekih tajni. Glavne osovine u sastavu su im Perajica, korpulentni centar jako težak za čuvanje te vanjski igrači Budimir, Bičvić i Pandurić. Mislim da im neće igrati jako bitan igrač Meznarić zbog ozljede što bi bilo dobro ako je istina. No, tko god da je s druge strane terena ne smijemo se zamarati. Najbitnije da moji igrači uđu u utakmicu kako treba s puno požrtvovnosti i borbe, a normalno da će nam biti potrebno da u napadu budemo učinkoviti. Jednostavno moramo od prve do posljednje minute mi biti ti koji ćemo diktirati ritam i tempo događanja na parketu.
Sastav vam je okrnjen odlaskom Drezge nakon Kvarnera. Imate li dovoljno igračkog resursa za bitku u posljednja tri kola?
– Imamo to što imamo. Svi koji su u zapisniku mogu svakog trenutka biti na terenu bez obzira na iskustvo i minutažu kroz sezonu. Ostali smo bez Drezge, moramo se snaći s onim što imamo i tu ne vidim problem. Igrači su svjesni situacije i siguran sam da će odreagirati na pravi način. Još uvijek držimo našu sudbinu u našim rukama tako da nema kalkulacija već složno moramo pokazati karakter u ovim bitnim predstojećim utakmicama.
Popunjene Jazine bi vam za ova dva posljednja iznimno bitna domaćinstva bila od velike koristi.
– Potrebna nam je svaka vrsta podrške, a najbolja može doći s tribina. Bilo bi odlično kada bi Zadrani prepoznali važnost trenutka za naš klub i došli u velikom broju te nas bodrili do pobjede. Između ostalog to su ovi naši mladi igrači itekako zaslužili i bila bi šteta kada bi u gradu košarke izostala prava podrška s tribina Jazina – za kraj je kazao Selin.


Liga za ostanak




Raspored 8. kola: Sonik-Puntamika – VROS Darda (19), Dubrovnik – Križevci, Alkar – Kvarner 2010.