17 °C
Online izdanje
Petak, 26.svibnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Kronika
RSS feed
Današnji broj
Kronika
Povratak
Stanko Zrilić na optuženičkoj klupi jer je oklevetao župana
Piše: Suzana Bandić
Stipe Zrilić, zadarski župan, tužio je svog zamjenika Stanka Zrilića zbog klevete, odnosno optužbi da je pogodovao Kali tuni kod dodjele za koncesiju
Foto: Adam VIDAS
Između dožupana i njegova šefa trajno su narušeni odnosi

Dugogodišnje neslaganje i verbalni obračuni u Zadarskoj županiji na relaciji župan-dožupan Zrilić koji su kulminirali na posljednjoj Županijskoj skupštini kišom optužbi koje je dožupan sasuo na račun župana optuživši ga za malverzacije s dodjelom koncesije Kali tuni, dobit će svoj epilog na Općinskom sudu u Zadru u postupku za klevetu.

Spis je dodijeljen sucu Općinskog suda Domagoju Kurobasi koji je glavnu raspravu u slučaju Zrilić vs. Zrilić zakazao već u ponedjeljak, 30. travnja, u 8.45 sati.

Dožupan je svog prezimenjaka tada javno prozvao za pogodovanje Kali tuni u koncesioniranju pomorskog dobra na području akvatorija Lavdare čime je nanesena šteta od 25 milijuna eura. Optužio ga je za organiziranu pljačku i klasični kriminal obrazlažući kako se u konkretnom slučaju ne koncesionira cijelo područje, već da se legalno naplaćuje samo pet posto, dok ostalo završava u džepovima onih koji su na takav način ugovorili koncesiju.

Prozvani župan odgovorio mu je najavom tužbe za klevetu, a vijećnicima je obznanio da sa svojim zamjenikom nema nikakvu komunikaciju i to iz razloga jer ga ne priznaje za župana.

- Radi se o osobi od koje nema nikakve koristi i ja se trudim da bude što manje štete od njegova ponašanja, priznao je tada Stipe Zrilić dodajući kako sa zamjenicima Rađenović i Bunjom ima korektne odnose, dok za njegova prezimenjaka ne postoji niti minimum šanse za uspostavljanje najobičnije komunikacije.

- Ja časno i moralno obavljam svoj posao, kazao je župan Zrilić koji je nekoliko dana kasnije obećanje da će se sa zamjenikom Zrilićem razračunati u sudnici i obistinio tuživši ga za klevetu.

Dožupan Zrilić tako će već u ponedjeljak s optuženičke klupe dokazima morati potkrijepiti izrečene riječi. Ukoliko to ne učini zakonom mu je zapriječena kazna u visini do 150 dnevnih dohodaka, a ukoliko župan postavi i zahtjev za naknadu štete, jer mu je povrijedio ugled i čast te nanio duševne boli, konačni iznos mogao bi biti i nekoliko desetaka tisuća kuna.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr