Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Transformacija gosta iz mediteranskog u kontinentalni tip

27.04.2012. 22:00
Transformacija gosta iz mediteranskog u kontinentalni tip


Turisti danas imaju manje vremena, a traže da vide jako puno stvari. Mi na malom teritoriju imamo puno raznolikosti koje im možemo ponuditi; more, Velebit, Zrmanja, NP Paklenica i Kornati, PP Telašćica, Zlato i srebro grada Zadra, Muzej antičkog stakla, kaže poznati podvelebitski hotelijer Zoran Katić


Turizam doživljaja kao strateška grana razvoja zadarskog zaleđa naziv je okruglog stola koji je jučer održan u Mićanovim dvorima u Kruševu uoči sedme po redu rafting regate “Zrmanja 2012.” koja se održava danas. Okrugli stol u sklopu regate održava se treću godinu za redom, a tema je odabrana i kao najava epizode poznate avanturističke serije Man, Woman, Wild – Discovery Channela snimljena upravo na ovom području: u Cerovačkim špiljama, južnim obroncima Velebita te kanjonima rijeke Krupe i Zrmanje.
– Gost na području Zadarske županije može se u roku od pola sata prebaciti iz mediteranskog u kontinentalni sadržaj. Područje Bukovice, Ravnih kotara i Pounja ima neslućene mogućnosti za razvoj ruralnog i selektivnih oblika turizma. Konfiguracija terena, more, bogatstvo voda samo su dio sadržaja koje mi, nažalost, ne iskorištavamo dovoljno, kaže docent Sveučilišta u Zadru Odjela za turizam doc. dr. sc. Mili Razović koji je držao predavanje na temu “Zadarsko zaleđe kao destinacija posebnih oblika turizma”.
Da današnji gosti upravo traže ono što imamo potvrđuje predstavnik Zadarske županije pri Nacionalnoj udruzi obiteljskih i malih hotela i poznati podvelebitski hotelijer Zoran Katić.
– Turisti danas imaju manje vremena, a traže da vide jako puno stvari. Mi na malom teritoriju imamo puno raznolikosti koje im možemo ponuditi – more, Velebit, Zrmanja, NP Paklenica i Kornati, PP Telašćica, Vransko jezero, Zlato i srebro grada Zadra, Muzej antičkog stakla i drugi sadržaji. Uz to danas je svjetski trend vraćanje prirodi, selu u njegovoj gastro ponudi, a mi hvala Bogu svega toga imamo.