Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Završeno glasovanje, rezultati oko 17 sati

27.04.2012. 22:00
Završeno glasovanje, rezultati oko 17 sati


Za županijskog predsjednika HDZ-a na redovnoj Izbornoj skupštini koja se danas održava u Falkensteinerovom hotelu Donat na Puntamici kandidirala su se dva kandidata, aktualni predsjednik Božidar Kalmeta te vlasnik medijske kuće Vox i vanjski suradnik NK Zadra Reno Sinovčić. Skupština je započela odmah iza 10 sati a procedura glasovanja oko 13 sati. Glasovanje je završeno,a delegatima je rečeno da se vrate u 17 sati.
O novom šefu odlučivat će čak 290 od ukupno 305  pozvanih izaslanika. Mimo uobičajene prakse, glasovi će se brojati na pozornici dvorane hotela Donat, umjesto u posebnoj prostoriji u atriju kongresne dvorane. Štoviše, u dvoranu će ulazi po 16 izaslanika koji će na pozornici glasovati svatko u svom boksu, ostali svoj red čekati u atriju dvorane.
Za brojenje glasova je zaduženo devetočlano izborno povjerenstvo koje je unaprijed usaglašeno. Radno predsjedništvo je prihvatilo prijedlog Davora Lončara, načelnika Poličnika, te je umjesto predsjednika OV-a Poličnika Petra Bogovića u izbornom povjerenstvu Josip Surać, predsjednik mjesnog odbora Murvica Donja.
Osim Josipa Suraća glasove će brojiti Božo Rončević, Goran Pavin, Šime Vicković, Branko Kokić, Nenad Baraba, Vjekoslav Bačić, Zvonimir Višak i Tomislav Klarica.
Skupštinom predsjeda aktualni predsjednik Božidar Kalmeta dok su ostali članovi predsjedništva Željko Lončar, Ana Lovrin, Branko Kutija, Ante Jerolimov, Grgo Batur, Željko Baradić, Stipe Zrilić i predsjednik županijske Mladeži HDZ-a Jurica Žilić.
Isto tako mimo uobičajene prakse brojne novinarske ekipe morale su napustiti sjednicu prije čitanja izvješća o radu i blagajničkog izvješća. U dosadašnjoj praksi novinari su mogli čuti izvješća i biti do kandidature za novo vodstvo stranke. Kandidati za predsjednika Božidar Kalmeta i Reno Sinovčić izaslanicima, odnosno biračima su se obratili bez nazočnosti novinara.
Za Županijski odbor kandidirala su se 64 izaslanika, bira se 33 člana dok će se preostalih šestorica naknadno kooptirati. Za pet članova Nadzornog odbor kandidiralo se njih sedam a za 50 izaslanika za 15. Opći sabor HDZ-a u Zagrebu natječe se njih 73.
Izborna skupština ima 14 točaka, posljednja je intoniranje himne HDZ-a “Bože čuvaj Hrvatsku”.