Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Slavko Šare dobio kamenom u glavu i polomljena mu rebra!

27.04.2016. 22:00
Slavko Šare dobio kamenom u glavu i polomljena mu rebra!


U PU zadarskoj potvrdili su nam kako je oko 15 sati došlo do verbalnog i fizičkog obračuna između više mještana nedaleko mjesne crkve i groblja u Galovcu te da je obrada događaja nad pet, šest osoba u tijeku
Ovo je klasičan pokušaj ubojstva iz sačekuše i u aranžmanu i sprezi nekih ljudi. Nasrnuli su na mene, ali nisu uspjeli svoj plan provesti do kraja, rekao je bivši načelnik Galovca Slavko Šare u telefonskom razgovoru sinoć iz zadarske bolnice. Jučer u poslijepodnevnim satima Šare je u bolnicu dovezen kolima hitne pomoći, nakon što se u Galovcu sukobio s Tihomirom Burčulom i trojicom njegove braće.
U PU zadarskoj potvrdili su nam kako je oko 15 sati došlo do verbalnog i fizičkog obračuna između više mještana nedaleko mjesne crkve i groblja u Galovcu te da je obrada događaja nad pet, šest osoba u tijeku.
– Okolnosti i detalji sukoba još uvijek nisu poznati. Više ćemo moći reći po dovršetku kriminalističkog istraživanja i očevida na mjestu događaja, kaže policija za koju Šare tvrdi kako se na mjestu događaja pojavila tek 30 do 40 minuta nakon što je on napadnut.
– Slomili su mi šesto, sedmo i osmo rebro, imam brojna nagnječenja i ozljedu glave od kamena koji je na mene bacio Tihomir Burčul, a samo pukom srećom izbjegao sam da me njime ne ubije, ističe Šare dodajući da je do sukoba došlo nakon što je on Tihomira Burčula zatekao kako pila stoljetna stabla kraj groblja i trpa ih u svoj traktor. Kako je smatrao da je to krađa poslikao ga je, a potom i ista drva u traktoru što je, tvrdi on, zasmetalo Burčulu, zbog čega mu je priredio sačekušu.
– Ja sam otišao do benzinske pumpe po jedan dio, a na povratku mi je Burčul traktorom prepriječio put i iz grma uz cestu na šofer šajbu mi bacio kamen dva, tri kilograma težak. Uspio sam glavu izmaknuti ulijevo i tako izbjeći smrt, tvrdi Šare dodajući kako je Burčula pokušao izbjeći vožnjom unatrag, no da je tada udario u zid uz cestu. Spas je, tvrdi, pokušao naći i bijegom prečicom, no zapeo je.
– Tad su došla trojica njegove braće, a jedan koji ima bar 30 kila više od mene, izvukao me iz auta i na zemlji me koljenima gnječio. Govorio mi je da će ubiti mene i sve moje, naglašava ozbiljnost događaja Šare koji je nakon incidenta nazvao svog odvjetnika Marka Marinovića. On je k njemu stigao prije policije jer se zatekao kod Zemunika u trenutku poziva. Na mjesto događaja došao je i Šarin sin Paolo koji je uspio snimiti sudionike sukoba.
Za razliku od Šare, neki mještani tvrde kako je upravo on fotografirajući Tihomira Burčula izazvao sukob. Štoviše, tvrde i kako ga je želio pogaziti autom, što je Burčul spriječio bacivši kamen u njegovo vjetrobransko staklo. U pomoć su mu priskočila braća, tvrdi nam jedan Galovčanin dodajući kako su Šare i braća Burčul u dugogodišnjoj zavadi. Za drva koja su pilali ovaj Galovčanin tvrdi kako su zapravo samo suhe grane. Što je istina, trebala bi utvrditi policija gdje su nam potvrdili kako je samo jedan sudionik sukoba zatražio liječničku pomoć ne otkrivajući identitet.