Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Rubeša poziva u koaliciju Enija Meštrovića i Živi zid

27.04.2017. 22:00
Rubeša poziva u koaliciju Enija Meštrovića i Živi zid


Koalicija Most-Akcija mladih smatra sebe trećim putem u  Zadru koji je još uvijek otvoren za suradnju s nezavisnim listama poput  one Enija Meštrovića ili liste Živog zida. Kandidat za zadarskog dogradonačelnika ove koalicije Ante Rubeša, pozvao ih je tako da se pridruže  ovoj opciji na lokalnim izborima. Za kandidata za župana Marka Pupića  Bakrača, ovo je vrijeme u kojem padaju maske i na državnoj i na lokalnoj  razini.
– Ivica Todorić svoje je bogatstvo stekao procesom pretvorbe i privatizacije. U krizi koja je buknula oko Agrokora neosporno je da su frizirana  financijska izvješća, da su se izdavale mjenice bez pokrića, da su  oštećeni vjerovnici, dobavljači i država. Sad, kada je vrag došao po svoje,  na sve načine Todorića se pokušava amnestirati i osloboditi od kaznenog  progona. U istom tom procesu pretvorbe i privatizacije 90-tih, kriminalno-interesna grupacija  uništila je i opljačkala gotovo cijelu zadarsku privredu na najprizemniji mogući način. Namjerno se gasila proizvodnja  kako bi se imovina tvrtki, poslovni prostori i zemljišta prodali te zgrnuo  novac. Tako je uništeno  preko 30 tvrtki, tisuće radnika su završile na ulici. U malverzacijama s Hypo bankom, glavni austrijski istražitelj Christian Bohler rekao je da je poslovanje Hypo Alpe Adria grupe u jugoistočnoj Europi najveći kriminalni akt nakon Drugog svjetskog rata. Jedan  od najdebljih krakova Hypo hobotnice bio upravo ovdje u Zadru koji je u  to vrijeme nazivan hypogradom, kazivao je Marko Pupić Bakrač
Kandidatkinja za zadarsku gradonačelnicu Marjana Botić Šešelja istaknula je da je koalicija Mosta i Akcije mladih, najstabilnija koalicija u  državi jer ne počiva na interesima.
– Nama je to lako jer svoja mjesta ne dugujemo interesnim grupacijama. Nezavisnost nije samo riječ. To je slobodan način razmišljanja i on  nas razlikuje od dosadašnjih vladajućih opcija. Vladavina HDZ-a u Zadru uništila je preko 20.000 radnih mjesta, na mjestima tvornica sad su  većinom pusti stanovi od preko 1.700 eura po m2 koje si ne mogu  priuštiti Zadrani. Uništila je zadarski sport koji je generator dugova, a ne  zdrava, sportska sredina kojom se ponosimo, rekla je Marjana Botić  Šešelja.
Na kraju, predstavljeni su i kandidati za zamjenička mjesta. Za  dožupane natječu se Petra Žitko i Stipe Bjeliš, a za zamjenike gradonačelnice Ante Rubeša i Tomislav Zelić.