Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Barbaroši ponovno odgođeno suđenje

Autor: Suzana Bandić

27.05.2009. 22:00
Barbaroši ponovno odgođeno suđenje

Foto: Filip BRALA



Zdravko Barbaroša (57), zadarski ugostitelj s prebivalištem u Zagrebu, u javnosti poznatiji kao vlasnik elitnog hotela President na Puntamici, jučer je sjeo na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru gdje mu se sudi zbog kaznenog djela okarakteriziranoga kao povreda prava na rad.
Naime, protiv Barbaroše su na ovom sudu prvotno vođena dva odvojena spora za kazneno djelo u kojima su oštećeni Marijana Janjić i Nenad Arambaši, bivši djelatnici njegova hotela President, no Sud je 15. siječnja ove godine donio rješenje prema kojem su ti spisi spajeni. Upravo takvu činjenicu Barbaroša je jučer iskoristio za još jednu odgodu u nizu, tražeći od sutkinje Zlate Smojver-Kanjer uvid u spis ističući kako on nije zaprimio novi optužni prijedlog.
Jučerašnja je rasprava odgođena za 12. lipnja zbog toga. Podsjetimo se, Barbaroša je za branitelja u ovom postupku angažirao zagrebačkog odvjetnika Željka Žganjera koji se nije pojavio na dva zakazana ročišta te je upravo njegov nedolazak bio razlog za odgodu.
Na posljednjem ročištu održanom 15. siječnja ove godine sutkinja Smojver-Kanjer upozorila je Barbarošu da to više neće tolerirati te da će sljedeću, zapravo jučerašnju raspravu, održati čak i u slučaju da se odvjetnik opet ne pojavi, a njemu je radi nepoštivanja Suda izrekla novčanu kaznu. Barbaroša je u međuvremenu otkazao suradnju Žganjeru te je za obranu angažirao zadarskog odvjetnika Gordana Nižića koji je Sudu dostavio pisanu ispriku da zbog zauzetosti u drugom predmetu ne može nazočiti jučerašnjoj raspravi. Sutkinja Smojver-Kanjer bila je odlučna raspravu održati, međutim Barbarošin zahtjev za odgodu, jer nije primio obavijest o spajanju spisa, morala je biti prihvaćena.
Osim toga, jučer se na sudu nije pojavio ni oštećeni Nenad Arambašić, jer mu Sud nije uspio dostaviti poziv poslan na posljednju poznatu adresu. Stoga je do sljedeće rasprave djelatnicima PU zadarske naloženo da utvrde njegovo trenutačno prebivalište i uruče mu poziv kako se 12. lipnja ne bi ponovila jučerašnja situacija i još jedna odgoda.