Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Danas uspon na vrh?

Autor:

27.05.2009. 22:00
Danas uspon na vrh?


Danijela Bucić, zajedno s drugim članovima međunarodne ekspedicije Everest 2009. sinoć je po našem vremenu započela uspon na najveći vrh svijeta Mt. Everest, 8.848 metara nadmorske visine. U tijeku današnjeg dana znat će se je li ona peta Hrvatica koja je dotaknula najvišu čvrstu točku planeta Zemlje.
– Danijela je dobro, kaže da je sve u redu i da nema problema sa zdravljem, rekla nam je njena sestra Tanja Bucić.
Danijela Bucić, inače rodom iz Selina iz općine Starigrad i nekadašnja djelatnica Zadarskog lista, jedna je od 18 članova ove ekspedicije koju čine alpinisti iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Italije. Zajedno s Danijelom na ekspediciji iz Hrvatske sudjeluje i Iris Prebeg iz Rijeke. Svi članovi ekspedicije su odlično pripremljeni, aklimatizirani i motivirani. Jedino što im je potrebno dva dana lijepog vremena da ostvare svoj cilj.
Ekspedicija je na završni uspon krenula još proteklog tjedna te je osvajanje vrha bilo planirano za vikend, ali je zbog lošeg vremena ono odgođeno. Oni su trenutačno jedina ekspedicija na sjevernoj strani vrha tako da ne očekuju gužvu. U zadnjih nekoliko dana suočili su se i s krađom opreme, odnosno hrane i boca s kisikom iz logora C1 i C3.