Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Doberman ugrizao dječaka za natkoljenicu

Autor: Suzana Bandić

27.05.2009. 22:00
Doberman ugrizao dječaka za natkoljenicu

Foto: Filip BRALA



Doberman se išunjao kroz prozor stana u prizemlju u Ulici Josipa bana Jelačića, krenuo za dječakom koji je prolazilo ispred zgrade i ugrizao ga
Dječak u dobi od 11 godina zadobio je u utorak navečer oko 20 sati lakše tjelesne ozljede kada ga je ugrizao pas pasmine doberman koji je izašao na ulicu bez nadzora vlasnika.
Kako saznajemo, doberman se išunjao kroz prozor stana u prizemlju na predjelu zadarske Voštarnice, u Ulici Josipa bana Jelačića, te je krenuo za dječakom koji je prolazilo ispred zgrade. Sustigao ga je i ugrizao za natkoljenice, no srećom sve je završilo površinskom, lakšom ugriznom ranom koja je dječaku sanirana u službi Hitne medicinske pomoći.
Zbog ovog incidenta prekršajno je kažnjen Saša Brkljača (34) vlasnik psa, jer je držao životinju bez nadzora. Na njegovoj kućnoj adresi u srijedu prijepodne nismo zatekli nikoga. Kako doznajemo od njegovih susjeda, još u jutarnjim satima su njegovi roditelji koji brinu o psu, otišli iz stana i sa sobom poveli psa. Roditelji ozlijeđenog dječaka koji stanuju u istoj zgradi ovaj događaj nisu htjeli komentirati novinarima.
– Dobro je sve završilo, kako je moglo biti. Obitelj Brkljača je ljetos imala tragediju i žive malo povučeno i izolirano od ostalih susjeda, ali bez obzira na sve, djeca su često izazivala tog psa. Problem je u tome što oni žive u prizemlju, a pred njihovim prozorom se svakodnevno igraju djeca iz susjedstva. Znaju biti prilično bučni što psa izazove na lavež. U nekoliko navrata sam vidjela kako ga djeca izazivaju i izazivaju na lavež, tako da ne treba svaljivati krivnju samo na vlasnike – rekla nam je starija gospođa iz zgrade u kojoj stanuje ozlijeđeni dječak, dodajući kako i nju, s obzirom na njezine godine i zdravstveno stanje zna često uznemiriti buka koju djeca izazivaju.
– Ja znam da danas mladi roditelji puno rade i da su umorni, ali mnogi od njih nerijetko puštaju djecu u dvorište bez nadzora po cijeli dan – prokomentirala je starica dodajući još kako o konkretnom slučaju ne zna mnogo te da se možda dječak tu večer slučajno našao tamo nakon što je pas izmaknuo kontroli.