Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Otpusnice još u ladici

Autor: Šime Ćurko

27.05.2009. 22:00
Otpusnice još u ladici


Nitko od onih koji su odigrali većinu utakmica, a nisu bili u momčadi koja je odigrala tek 1:1 s Croatijom, ne zna ništa o svom statusu za sljedeću sezonu
Neobična je bila najava utakmice Zadra i Croatije Sesvete. Trener Dalibor Zebić tada je rekao da su utakmice Zadrana sa Sesvećanima i Zagrebom dvoboji nakon kojih će se znati nešto više o tome kako će izgledati momčad za sljedeću sezonu. Igračima koji u te dvije utakmice ne bi bili ni u momčadi ni na klupi trebao je to biti znak da im je ostanak u Zadru, u najmanju ruku, upitan. No, kad je bilo jasno da u zapisniku nema Marina Batura, Ferde Milina, Joze Pletikosića, Nauma Batkoskog, pa ni Želimira Terkeša te da je Andrija Vuković, nakon što je od 10. kola stalno branio, završio na klupi postojale su samo dvije mogućnosti. Ili je Zebić pretjerao kad je najavio da su Croatia i Zagreb poput uputnice igračima za sljedeću sezonu ili na Stanovima zaista spremaju veliku rekonstrukciju momčadi. Ulazak kadeta Luke Begonje i Franka Bilavera, u situaciji kad je momčad osigurala ostanak, je uobičajen potez, ali nije baš uobičajeno da toliko iskusnih igrača odjednom izostane. Kako bilo, nitko od onih koji su odigrali većinu utakmica, a nisu bili u momčadi koja je izvukla tek 1:1 s Croatijom, ne zna ništa o svom statusu za sljedeću sezonu. Selidbu na tribine, zasad, nisu shvatili kao otpusnicu.
Milinu istekao ugovor
Andrija Vuković dvoboj s Croatiom gledao je s klupe, a isto ga očekuje u nedjelju u Kranjčevićevoj ulici.
– U Zadru sam odradio dvije godine ugovora i ostalo mi je još toliko. Ne znam kakav je moj budući status, nitko iz kluba sa mnom o tome nije razgovarao. Rečeno mi je da će protiv Sesvećana i Zagreba braniti Antonio Ježina i to je sve, rekao je Vuković ne želeći svoj status na Stanovima dalje potanko objašnjavati.
Sličan odgovor dobili smo i od Ferde Milina, kojem je, za razliku od Vukovića, istekao dvogodišnji ugovor.
– Ne znam želi li Zadar sa mnom potpisati novi ugovor jer mi o tome nitko ništa ne govori. Kad je riječ o tome kako na igrače koji ne budu u momčadi u posljednje dvije utakmice klub neće ubuduće računati, mi smo dobili informaciju da to baš i nije tako odnosno da nijedan igrač nije otpisan.
Jozo Pletikosić prošlo je ljeto potpisao četverogodišnji ugovor. Jedna godina je prošla, ostale su još tri.
– Moja je želja ostanak u Zadru, a što o tome misle u klubu ne znam. Treniram i dalje i očekujem da ću i ubuduće igrati za Zadar – objašnjava Pletikosić.
Bezbrižni Batkoski
Za Nauma Batkoskog nema ništa čudno u tome što je dio iskusnijih igrača pretvoren u navijače.
– Logično je da priliku dobiju oni koji su do sada manje igrali. Tako je to u većini klubova, zašto ne bi bilo i u Zadru. Ne znam krije li se u tome neka poruka za sljedeću sezonu. Budući da kreće Prva HNL sa 16 klubova moje je mišljenje da Zadar dogodine treba još više uključiti mlade igrače u prvu momčad.
Na pitanje kakve su šanse da i dalje nosi dres Zadra Batkoski kaže:
– U Zadru sam dvije i pol sezone i zadovoljan sam. Do sada sam na početku svake sezone potpisivao ugovor na godinu dana, a tako je bilo i prošlo ljeto. To znači da sam po završetku sezone slobodan igrač, no moja je želja ostati u Zadru. Ovdje sam kod kuće i nemam veliku želju za promjenom sredine. Ako se dogovorimo ostajem, ako ne snaći ću se negdje drugdje – bezbrižno će Batkoski.
Dakle, zasad se zna da se ništa ne zna. Iskustva iz prijašnjih sezona pokazuju da je Zadar previše odugovlačio sa slaganjem momčadi i to se u pravilu osjetilo na rezultatu. No, kad je riječ o otpuštanju igrača na Stanovima se sigurno vode logikom da najprije treba vidjeti koga od novih igrača uopće mogu angažirati, a tek onda dijeliti “radne knjižice”.


 TERKEŠ BI TREBAO OSTATI


Prošlo ljeto najviše je bilo govora o odlasku Želimira Terkeša i Danijela Subašića. Na kraju je Subašić završio u Hajduku, a Terkeš je ostao bez najavljivanog angažmana u inozemstvu. Budući da tada kao prvi strijelac lige nije uspio naći odgovarajući klub realno je očekivati da će Terkeš i dalje nositi zadarski dres. Za njega je ovo bila mučna sezona u kojoj je morao i na operaciju što je sigurno smanjilo interes drugih klubova za njegove usluge. Goran Jozinović trebao bi se vratiti u Hajduk koji ga je posudio Zadru, Dragan Župan vjerojatno će ostati… Kako bilo, sve zasad ide u sferu nagađanja jer sa Stanova nema službenih informacija.




 SREBRIĆ NA ĆUSTIĆEVOM GROBU


Zorislav Srebrić, glavni tajnik HNS-a, jučer je u Murvici položio cvijeće na grob Hrvoja Ćustića. U Murvicu je Srebrić došao putujući prema Splitu na današnju uzvratnu utakmicu finala Kupa između Hajduka i Dinama. Budući da je ovogodišnji Kup posvećen Hrvoju dvoboj na Poljudu počet će minutom šutnje u spomen na mladića koji je preminuo od ozljeda zadobivenih na nogometnom terenu.