Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadar Gortan prvak bez poraza

Autor: Šime Ćurko

27.05.2009. 22:00
Zadar Gortan prvak bez poraza


Utakmicama 13. i 14. kola koje su odigrane u Benkovcu završila je Međužupanijska rukometna liga dječaka (1996. i mlađi). U ligi je nastupilo sedam klubova od čega četiri iz Zadarske i tri iz Šibensko-kninske županije. Prvo mjesto s maksimalna 24 boda osvojio je Zadar Gortan čijim je igračima Krešimir Donđivić, povjerenik lige, uručio pobjednički pokal. Ovo je prvi put da klubovi iz ove dvije županije imaju priliku igrati ligu na ovaj način budući da je u prethodnim pokušajima formiranja ligaškog natjecanja bilo dosta problema.
– Kad je donesena odluka o početku lige dogovoreno je da će se utakmice odigrati po svim pravilima propisanima za ovaj rang. U tom kontekstu mogu reći da smo imali odličnu ligu u kojoj su igrači i njihovi treneri bili na profesionalnoj razini. Smatramo da je ovakva liga veliki poticaj razvoju rukometa u naše dvije županije i nije upitno da će se ona i ubuduće, nadam se i s još više klubova, nastaviti igrati – rekao je Donđivić. Zadar Gortan od 5. do 7. lipnja očekuje nastup na završnici Prvenstva Hrvatske kojem je Čakovec domaćin. Momčad iz Mocira dominirala je ligom i u pravilu upisivala uvjerljive pobjede. Stoga će im nastup u Čakovcu biti dobar test stvarnih mogućnosti. U posljednja dva kola najzanimljivija je bila borba za drugo mjesto koje je na kraju pripalo Biogradu. Odlučio je međusobni dvoboj Biograda i Šibenika, lanjskog prvaka, nakon kojeg su Biograđani pobjedom nad izravnim konkurentom potvrdili titulu viceprvaka. Za Zadarsku županiju važno je da nastavi s radom u Benkovcu, koji je prvi put poslao jednu selekciju u ligaško natjecanje, a osvježenje su i Arbanasi koji su se potpuno okrenuli radu s mlađim uzrastima. S dvije pobjede u posljednja dva kola Arbanasi su se probili do četvrtog mjesta.
Najbolji strijelac lige (86 golova) je Dražen Petrović iz Biograda, a najdiscipliranije momčadi su Arbanasi i Olimpija koje su imale ukupno osam isključenja po dvije minute.


ZADAR GORTAN – OLIMPIJA 22:1


BENKOVAC – Gradska dvorana. Gledatelja: 50. Suci: Čubrić, Surać (oba Zadar).
ZADAR GORTAN: Perić, Lučić 1, Rogić 2, Barada 4, Džešina 4, Rotim, Zrilić, Batur 3, Erlić, Čubrić 1, Pedić 1, Malčić, Merhar 3 (1), Kokić 3. Trener: Miroslav Čačić.
OLIMPIJA: Pranić, Vuković, Vlaić 1 (1), Tadić, Roca, Hocik, Puljić, Mihić, Lasan, Markunović, Pervan, Španja, Racitin, Marić. Trener: Ratko Latin.
Sedmerci: Zadar Gortan 1 (3); Olimpija 1 (1).
Isključenja: -.