Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Jadranaši s jakim adutima za velika natjecanja

Autor: Andrija Dešpoja

27.05.2010. 22:00
Jadranaši s jakim adutima za velika natjecanja


Ove godine prvi put se održavaju Olimpijske igre mladih u Singapuru i želja nam je da tamo odu Ledenko i Čakarun koji su pokazali svojim rezultatima i domašajima da su daleko najbolji juniorski dvojac “bez” u Hrvatskoj – kazat će Bajlo
Mladi Jadranov dvojac bez kormilara Mate Ledenko i Mile Čakarun na najbolji mogući način su pojačali svoje šanse za ulazak u hrvatsku juniorsku reprezentaciju koju očekuje u kolovozu dva vrlo važna natjecanja, SP za juniore u Češkoj te Olimpijada mladih u Singapuru. Zadarski dvojac bez kormilara proteklog vikenda imao je nesvakidašnje gostovanje u Beogradu, gdje su zadnji put Jadranaši kao klub nastupili tamo davne 1989. godine kad se nastupilo na Prvenstvu Jugoslavije. Na beogradskom umjetnom jezeru smještenom na Adi Ciganliji, Ledenko i Čakarun su u dva dana regatavanja pokazali zašto su trenutačno najveće nade zadarskog veslanja. Prvog dana završili su u finalnoj utrci iza dvojca Partizana, a drugog dana su bili prvi nadmašivši dvojac novosadskog Danubiusa. Ovaj rezultat iz Beograda podigao je šanse zadarskog dvojca za odlazak na Olimpijadu u Singapur, a to je potvrdio njihov trener Danijel Bajlo koji smatra da su njih dvojica svojim rezultatima i zalaganjem definitivno to i zaslužili.
– Odlazak u Beograd na jaku međunarodnu regatu u kojoj su nastupili uglavnom veslači iz ovog balkanskog dijela Europe (Srbi, Mađari, Bugari, Rumunji, Grci) dio je naše nakane da konstantno tražimo našim mladim i perspektivnim veslačima jake utrke u kojima će moći ispitati svoje mogućnosti za što u Hrvatskoj nemamo prilike. Jaka konkurencija je nešto što nam nedostaje i po tom planu smo prisiljeni tražiti međunarodne regate. Uz jaku konkurenciju lakše selektiramo naše snage, a konkretno vezano za Jadran to se u juniorskoj konkurenciji odnosi na dvojac Ledenko-Čakarun te još jedan naš dvojac Pekić-Antišin koji će sljedeći tjedan ići u Zagreb na domaću regatu u kojoj će se selektirati četverac za reprezentaciju – kazat će Danijel Bajlo.
Ovo razdoblje do osmog mjeseca vrlo je bitno za vaše veslače koji će tražiti vizu za ulazak u reprezentaciju koju očekuje dva velika natjecanja u kolovozu.
– Ove godine prvi put se održavaju Olimpijske igre mladih u Singapuru i želja nam je da tamo odu Ledenko i Čakarun koji su pokazali svojim rezultatima i domašajima da su daleko najbolji juniorski dvojac “bez” u Hrvatskoj. Pošto Hrvatska ima ispunjenu normu za to natjecanje, a Ledenko i Čakarun su pokazali da su dominantni u toj disciplini trebalo bi se dogoditi veliko iznenađenje da se njih dvoje ne nađu u Singapuru. Zadnji filter za Svjetsko prvenstvo u Češkoj koje je dva tjedna prije Singapura bit će jaka međunarodna regata u na Bledskom jezeru sredinom lipnja. Tu bi njih dvoje trebalo potvrditi svoju vizu za Singapur, ali treba biti oprezan jer se nikad ne zna što se može naopako dogoditi. No za Singapur nam nije primaran rezultat koliko samo nastavak kontinuiteta nastupa zadarskih veslača na velikim natjecanjima. Fokus sezone nam je na kolovozu kad nas prvo očekuje Svjetsko juniorsko prvenstvo u Češkoj, a odmah zatim Olimpijada mladih u Singapuru – zaključio je Bajlo.