Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pjesme i igrokazi iz obiteljskog okruženja

Autor: Valentina Mlađen

27.05.2010. 22:00
Pjesme i igrokazi iz obiteljskog okruženja

Foto: Filip BRALA



Gradska knjižnica Zadar Ogranak Arbanasi ugostila je redovnu završnu priredbu vrtića “Vladimir Nazor”. Ovogodišnja priredba za roditelje nazvana je “Vrt ljubavi”, a tema joj je bila obitelj. Priredba je organizirana u suradnji s Gradskom knjižnicom Ogranak Arbanasi kao nastavak uspješne suradnje na mnogim projektima od kojih je posljednji bio i Zadar čita. Tema obitelji prigodno je odabrana s obzirom da je mjesec svibanj ujedno i mjesec u kojem se obilježava Majčin dan, ali je poznat i kao Gospin mjesec.
– Kod djece treba od malih nogu razvijati ljubav prema obitelji, pripadnost i na nju staviti naglasak jer danas se osjeća odvojenost zbog teškog vremena u kojem se nalazimo. Voljela bih da ne izgube svoje korijene, a s obzirom da djecu u vrtiću zapravo i odgajamo htjela bih im razviti i usaditi ljubav prema obitelji, rekla je Milka Mihovilović, odgojiteljica u vrtiću koja je djecu pripremala za ovu priredbu. S djecom su na priredbi radile i odgojiteljice Katica Cuculić, Nela Matulović Šain i Jelena Obad. Osim vježbanja za priredbu, užitak djeci bio je i rad na rekvizitima koje su tete izrađivale, a oni ih bojali i dorađivali.
Kroz 20-ak minuta priredbe djeca su pokazala naučeno znanje recitirajući pjesme o obitelji i igrajući male igrokaze iz raznih obiteljskih situacija. Uz malu pomoć tete Milke cijelu priredbu uspješno su sami odradili, a opće oduševljenje nastalo je kad su otpjevali pjesmu Tomislava Bralića i klape Intrade “Croatio iz duše te ljubim”. Nakon priredbe za djecu i roditelje priređeno je druženje uz grickalice i sokove.