Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

“Travu” skrivao na tavanu kuće

27.05.2011. 22:00
“Travu” skrivao na tavanu kuće


Zadarski su policajci imali informacije da Vinko Badrak preprodaje marihuanu. Nakon praćenja, zaustavili su ga u autu u Bibinjama te potom priveli u policijsku postaju gdje je i sve priznao


Pod optužbom da je posjedovao oko 403 grama maruhuane radi daljnje prodaje jučer je na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru sjeo Vinko Badrak (27) iz Bibinja.
Tužiteljstvo ga tereti da je tijekom svibnja i lipnja prošle godine posijao više biljki indijske konoplje, ubrao cvijet i pripremio za daljnju prodaju u čemu su ga spriječili policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga čiji su iskazi jučer pročitani tijekom dokaznog postupka na glavnoj raspravi kojom predsjeda sutkinja Dijana Grancarić.
– Imali smo saznanja da Vinko Badrak preprodaje marihuanu, pa smo ga nakon praćenja zaustavili u automobilu u Bibinjama te potom priveli u policijske prostorije gdje nam je priznao kako posjeduje marihuanu. Nakon toga, otišli smo s njim do njegove kuće u izgradnji u Bibinjama gdje nam je dobrovoljno predao vrećicu koju je skrivao na tavanu kuće – stoji u svjedočkim iskazima dvojice policijskih inspektora.
Kako socijalna anamneza za optuženog Badraka iz zadarskog Centra za socijalnu skrb, sudu nije dostavljena do početka suđenja, sutkinja Grancarić glavnu je raspravu odgodila za sredinu lipnja.
– Pred početak glavne rasprave kontaktirala sam Centar za socijalnu skrb te zatražila razgovor sa socijalnom radnicom koja je trebala sačiniti socijalnu anamnezu za optuženika, no dobila sam informaciju kako je odsutna. Stoga ćemo Centru poslati požurnicu kako bi na sljedećoj raspravi imali svu potrebnu dokumentaciju za nastavak ovog sudskog postupka – pojasnila je Grancarić. Optuženik je na to dodao kako je u zakazano vrijeme krajem travnja došao u Centar za socijalnu skrb, no da mu je tada rečeno kako je socijalna radnica koju traži na bolovanju. Iako je ostavio broj telefona i sve svoje podatke, nitko mu se, naglasio je optuženi, sve do početka suđenja, nije javio.
Optuženi Badrak se brani sa slobode.