Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zbog glisiranja kažnjeni Slovenac i Austrijanac

27.05.2011. 22:00
Zbog glisiranja kažnjeni Slovenac i Austrijanac


Zbog nedozvoljenog glisiranja jučer su pomorski policajci na biogradskom području kaznili dvije osobe. Najprije su oko 12 sati u Pašmanskom kanalu, između otočića Muntan i mjesta Pašman, u glisiranju unutar 300 metara od obale zatekli 54-godišnjeg državljanina Slovenije, koji je potom sukladno odredbama Pomorskog zakona kažnjen novčanom kaznom. U večernjim satima, nešto iza 22, u marini Kornat u Biogradu policijski službenici Postaje pomorske policije Zadar zatekli su 43-godišnjeg državljanina Austrije kako glisira unutar 300 metara od obale gumenim gliserom marke “Zodiac 340”. Austrijanac je kažnjen novčanom kaznom.
Uhvaćeni u krađi metalnih dijelova s vagona
U krađi metalnih dijelova sa starih željezničkih vagona u Otriću policijski službenici Policijske postaje Gračac uhvatili su dvojicu muškaraca s kninskog područja. Riječ je o 42-godišnjaku koji je uz željezničku prugu zatečen s  maloljetnikom u dobi od 16 godina. Obojica muškaraca privedena su u policijske prostorije gdje je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje.
Lopovima na meti i gospodarski i stambeni objekti
Nepoznati počinitelj provalio je u gospodarski objekt u Briševu i otamo odnio bakreno uže za uzemljenje, 40 litara dizel goriva i ručna kolica. Materijalna šteta koja je ovom krađom pričinjena 42-godišnjem vlasniku procijenjena je na oko četiri tisuće kuna, a za deset tisuća kuna oštećen je 33-godišnji vlasnik stana u ulici Antuna Barca. Njemu je, naime, također nepoznati počinitelj provalio u stan i iz njega odnio zlatninu, ručne satove i fotoaparat. Za nepoznatim počiniteljima policija intenzivno traga te im slijedi kaznena prijava.
Policija traga i za kradljivcem koji je u protekla dva dana iz vikendice u vlasništvu 62-godišnje državljanke BiH na području Vira ukrao novčanik s dokumentima i novcem. Materijalna šteta iznosi oko 800 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja je podnesena kaznena prijava.