Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadranke bez medalje

27.05.2012. 22:00
Zadranke bez medalje


Kadetkinje Zadra na završnom turniru Prvenstva Hrvatske u Slavonskom Brodu završile su na četvrtom mjestu. Ekipa s Višnjika u polufinalu je poražena od Trešnjevke, a u utakmici za treće mjesto bolji od Zadranki bio je domaćin Brod na Savi. Od 2004. godine ova je tek druga godina u kojoj Zadar nije osvojio medalju na juniorskom ili kadetskom Prvenstvu Hrvatske. Prije ove sušna je bila i 2008. godina.
– Trešnjevka je kvalitetna ekipa i protiv njih je bilo teško očekivati prolazak u finale. Međutim, protiv Broda smo trebali bolje odigrati. Presudio je loš početak, nakon 16:6 za Brod cijelu utakmicu potrošili smo u stizanju rezultata. Kad smo u drugom poluvremenu proigrali u napadu popustili smo u obrani tako da ta dva segmenta igre nismo uspjeli spojiti – kaže Šime Vidaković, trener Zadranki, koji je bio na klupi u utakmici za treće mjesto. Polufinale protiv Trešnjevke vodila je Marija Mazija. Prvak Hrvatske je Novi Zagreb nakon što je u finalu bio bolji od Trešnjevke. Najkorisnija igračica završnice je Ivana Dojkić iz pobjedničke ekipe.
Za treće mjesto
BROD NA SAVI 64
ZADAR 54
(16:9, 15:13, 13:12, 20:20)
BROD NA SAVI: Božić 8, Kolar 10, Vukojević, Lazić 5, Šarić, Jelavić, Švajcar 8, Lutz 22, Maglić, Kolesarić 11, Zarezovski, Krajnović. Trener: Dražen Rimarčuk.
ZADAR: Anić-Ivičić 2, Kovačević 2, Milovac, Dunatov, Frakin 14, Erslan 13, V. Dražević 7, Pavičić 7, Radovčić 4, N. Dražević 5. Trenerica: Šime Vidaković.
Finale: Novi Zagreb – Trešnjevka 59:55.
Polufinale
TREŠNJEVKA 68
ZADAR 49
(22:13, 18:8, 11:14, 17:14)
TREŠNJEVKA: Čutura, Fadiga 5, Slonjšak 19, Bilić 8, Orešić 12, Sarjanović 4, Smiljanić, Štimaj, Milošević 14, Vreš, Gaura, Bura 6. Trener: D. Nemec
ZADAR: Anić-Ivičić 2, Kovačević, Milovac 6, Dunatov, Frakin 8, Erslan 10, V. Dražević 6, Pavičić 9, Radovčić 3, N. Dražević 6. Trenerica: M. Mazija.
Drugi polufinale: Novi Zagreb – Brod na Savi 66:55


Blažević ostaje u Novom Zagrebu, Sikirić slobodna


Na službenim internet stranicama Novog Zagreba objavljeno je da će taj klub produžiti ugovor s Ivanom Blažević, Zadrankom koja je u Trnsko došla prošlo ljeto.
– Ivana Blažević ostaje naša članica, zaključili smo da zaslužuje još jednu priliku – izjavio je Vladimir Ivanković, trener Novog Zagreba.
S druge stane, Glorija Sikirić, još jedna Zadranka u redovima ovogodišnjih finalistica Kupa, može potražiti novu sredinu.
– Stručni stožer našeg kluba donio je odluku da se sa Glorijom Sikirić neće zaključivati odnosno produživati ugovor za slijedeću natjecateljsku sezonu. Sikirić je na transfer listi i slobodna je igračica – piše na inače vrlo ažurnoj internet stranici zagrebačkog kluba. Blažević i Sikirić prije Novog Zagreba igrale su za Zadar i bile su oslonac kadetske, juniorske, a kao vrlo mlade i seniorske ekipe, a nastupale su i za mlađe nacionalne selekcije.