Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Taksi danju 45, noću 54 kune

27.05.2016. 22:00
Taksi danju 45, noću 54 kune


Siva ekonomija, nered na taksi stajalištima, dumping cijene prijevoza sve su to problemi koji muče zadarske taksiste uoči početka glavne turističke sezone.
Prema riječima Milenka Begića, predsjednika Sekcije taksista pri Cehu prijevoznika u Hrvatskoj obrtničkoj komori, ali i zadarskih taksi prijevoznika, problemi se iz godine u godinu ponavljaju bez da se išta konkretno rješava. Na području Grada Zadra odobreno je 115 rješenja o obavljanju usluga taksi prijevoza, a 60-ak njih su članovi zadarskog taksi udruženja pri Hrvatskoj obrtničkoj komori.
– Prema gradskoj odluci na snagu su stupile nove cijene prijevoza koje za 5 kilometara iznose u dnevnoj tarifi 45, a u noćnoj 54 kune. Mi smo tražili da startna cijena bude 20 kuna, a svaki sljedeći kilometar još 10 kuna kao što je to u drugim turističkim gradovima poput Dubrovnika i Splita, uz to da cijene zimi budu 20 posto niže, ali ovaj naš prijedlog nije prihvaćen, kazao je Begić. Većina taksista naplaćuje po novom cjeniku, ali ima i onih koji to ne čine.
Obrazloženje ove odluke kaže predsjednik Udruženja zadarskih taksista, nisu dobili, a kako tvrdi, bilo bi dobro da se ponekad posluša i njihovo mišljenje.