Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Najpoznatije hrvatske manekenke i manekeni u Zadru

27.06.2011. 22:00
Najpoznatije hrvatske  manekenke i manekeni u Zadru


Prošli su tjedan u  Zagrebu odabrane djevojke  koje će se pridružiti zadarskim  manekenkama na trodnevnom  modnom spektaklu – ZADAR  FASHION NIGHTS, koji će se  prvi put održati na Poljani Ivana Pavla II. od 14. do 16.  srpnja.
Na casting, koji se održao u  zagrebačkom hotelu Antunović prijavio se veliki broj manekenki i manekena, najvećim  dijelom iz renomiranih zagrebačkih modnih agencija Talia  Model i Midiken. Atraktivni  modeli prošetali su pred  stručnim žirijem kojim su, kao  organizatorice projekta Zadar  fashion nights, predsjedale  Stefany Hohnjec i Alexandra  Grdić. U ocjenjivanju su im  pomogli Neven Ciganović, Tomislav Antunović, Ljiljana Kokić i Boris Kosmač, koji je ujedno bio i voditelj castinga. Uz  stručni žiri casting je pratila i  poznata hrvatska modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, a od modnih kreatora došli  su Ines Jakšić, Kristina Burja,  Marta Buzolić i Marina Flego  iz modne kuće Desiris.
Spomenutom castingu prethodio je zadarski casting u  modnoj agenciji Collors, tjedan dana prije gdje su Alex i  Stefany u društvu Anne Gojanović birale zadarske manekenke za predstojeće modno  događanje.
Zadar fashion nights će nakon trogodišnjeg zatišja, koliko  je prošlo od zadnjeg održanog  Fashion HR modnog spektakla  u gradu, ponovno Zadar “dovesti” u samo središte ljetne  hrvatske mode. Zasluga je to  dviju poznatih hrvatskih manekenki Alex Grdić i Stefany  Hohnjec koje su, prepoznavši  zadarski “modni” potencijal  odlučile “vratiti” modu na Poluotok. Ispred Donata zadarskoj javnosti trebali bi se predstaviti vodeći domaći modni dizajneri te nekolicina stranih.
Alex ističe kako su, među  ostalima, dogovorili suradnju  sa Sposom, Martom Buzolić,  Kristinom Burja, Ines Jakšić,  Gastrom, kao i gostima iz inozemstva poput Sherri Hill. Zadar fashion nights se nešto razlikuje od sličnih modnih manifestacija jer se ne prikazuju  kolekcije za iduću sezonu, već  aktualne kolekcije koje se mogu odmah i nabaviti na prodajnim mjestima prezentiranih  dizajnera i robnih marki. Uz to  najavljeni modni događaj imat  će i humanitarni karakter, jer  će se tijekom posljednje večeri  održati i aukcija odjeće i vrijednih predmeta čiji je prihod  namijenjen za pomoć djeci u  sirotištu u Gambiji (Afrika).
Kako doznajemo, Zadar fashion nights prepoznali su i u  Gradu Zadru, doduše, ne kroz  financijsku, već logističku potporu manifestaciji.