Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pjevanje koje treba njegovati

27.06.2011. 22:00
Pjevanje koje treba njegovati


Ovako nešto publiku je toliko dirnulo, ljepota pjevanja, da su doslovno rekli što nam sve javni mediji nude, a mi takvu ljepotu imamo na dohvat ruke, ali je ne prepoznajemo i zanemarujemo. A upravo bi je trebali više prezentirati domaćoj i stranoj javnosti jer se imamo čime ponositi, istaknula je v.d. ravnateljice Tihana Lončar


Kulturno-umjetničko društvo Sv. Mihovil iz  Poljane održalo je prošlog tjedna koncert u dvorani Pučkog  otvorenog učilišta “Dom na  žalu” pod nazivom “Slušaj pismu moje duše” koji je okupio  veliki broj zainteresirane domaće i strane publike. Okupljene je pozdravila glavna i  odgovorna organizatorica ove  glazbene večeri i predsjednica  KUD-a Biserka Perić, a među  njima su bili i načelnik Općine  Preko, Ante Jerolimov, župnik  Poljane i Sutomišćice, don Antun Pečar, direktorica PZ  Drobnica, Mladenka Mašina i  brojni drugi ljubitelji dobre  pjesme.
Večer je započela videoprojekcijom “Hvalospjev o ženi”  koja je sve nazočne potakla na  razmišljanje o ženi u jednom  sasvim drugom svjetlu, s puno  više poštovanja zbog svega što  čini i obveza kroz život.
Nakon toga uslijedio je niz  pjesama iz našega podneblja  za koje je kazano da su se  “duboko utkale u svaku poru  našega čovjeka koji ih je pjevao, rado pjeva i pjevat će dok  nas bude”. Izvedena su i dva  monologa: “Molitva Gospi” u  izvedbi Ivanke Babin i “Kako  san uvatila tića” u izvedbi Tatjane Jadrijev koje su obje pokazale pravo umijeće glume i  savršenog vladanja pozornicom, što je prepoznala i publika nagradivši ih pjeskom.
Večer je završila projekcijom “Guske su super” koja govori o timskom radu i brigom  jednih za druge od rođenja pa  do smrti bez kojega, kako je  istaknuto, ništa ne bi bilo moguće ovako lijepo organizirati.
– Svi su bili oduševljeni  načinom pjevanja članova  KUD-a Sv. Mihovil iz Poljane  koje su nagradili pljeskom od  srca. Ovako nešto publiku je  toliko dirnulo, ljepota pjevanja, da su doslovno rekli što  nam sve javni mediji nude, a mi  takvu ljepotu imamo na dohvat  ruke, ali je ne prepoznajemo i  zanemarujemo. A upravo bi je  trebali više prezentirati domaćoj i stranoj javnosti jer se  imamo čime ponositi. Nadamo  se da će ovakvih manifestacija  biti sve više, kazala je v.d. ravnateljice POU “Dom na žalu”,  dodavši kao zaključak da je  ovaj koncert trebalo vidjeti i  doživjeti jer svaka riječ je mala  u odnosu na ono što smo tu  večer doživjeli u izvedbi članova Kulturno-umjetničkog  društva Sv. Mihovil Poljana.