Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pokop Božidara Pavića u srijedu na mjesnom groblju u Sukošanu

27.06.2011. 22:00
Pokop Božidara Pavića u srijedu  na mjesnom groblju u Sukošanu


Obdukcijom i identifikacijom članova obitelji u ponedjeljak je i službeno potvrđeno da je u moru kod Pašmana pronađeno tijelo Božidara Pavića, ribara za kojim se tragalo od 10. travnja ove godine. Pokop mladog sukošanskog ribara, kako doznajemo, planiran je u srijedu u 17 sati na mjesnom groblju Sukošan


U ponedjeljak je na  zadarskom Odjelu patologije  izvršena obdukcija tijela koje su  u moru nedaleko od obale otoka Pašmana u subotu oko 20.30  sati pronašli njemački turisti  kojom je potvrđeno upravo ono  na što se od pronalaska i sumnjalo, a je riječ o 28-godišnjem  ribaru iz Sukošana Božidaru  Paviću, za kojim se tragalo još  od 10. travnja ove godine. To su  još i nedvojbeno potvrdili članovi njegove obitelji koji su  identificirali odjeću i osobne  stvari pronađene kod njega.
– Obdukcijom je utvrđeno da  na tijelu nema tragova nasilja ili  nasilne smrti, već da je utvrđena smrt utapanjem, rekli su  jučer u zadarskoj policiji.
Za 28-godišnjim Božom Pavićem iz Sukošana tragalo se od  ranih jutarnjih sati 10. travnja,  nakon što je njegov otac primijetio da se nije vratio kući iz  ribolova koji se brodicom uputio večer ranije. Unatoč intenzivnoj potrazi u kojoj je uz policiju sudjelovala i Lučka kapetanija te brojni mještani sa  svojim brodicama na moru, a  potraga se proširila i na kopneni dio od Bibinja pa sve do  Pakoštana te na otoku Pašmanu, tijelo ribara nije pronađeno  sve do subote navečer. Tada su  članovi posade broda “Stella”  Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru Rijeka uputili poziv kazavši da su  u moru, dvije nautičke milje od  Sukošana, a nedaleko od obale  mjesta Banj na Pašmanu, uočili  tijelo. Nacionalna središnjica je  o tome odmah obavijestila  Lučku kapetaniju Zadar i zadarsku policiju, nakon čega je  na poziciju upućen policijski  brzi brod „Škabrnja”. U akciju  podizanja tijela na plovilo pozvani su ronioci Specijalne postrojbe MUP-a, jer je tijelo zatečeno u visokom stadiju raspadanja.
Pokop mladog sukošanskog  ribara, kako doznajemo, planiran je u srijedu u 17 sati na  mjesnom groblju Sukošan.