Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Ninu i Zatonu fešta za feštom

27.06.2012. 22:00
U Ninu i Zatonu fešta za feštom


Nakon poduzetih opsežnih priprema te nakon što su prihvaćeni plan i program svih događanja, ovih dana kreću Ninsko i Zatonsko kulturno ljeto. Ninjani, Zatonjani i ostali žitelji ninskog kraja u naredna dva i pol mjeseca moći će uživati u nizu glazbenih, scenskih, pučkih, liturgijskih i sportskih svečanosti.
Već u subotu u zatonskoj župnoj crkvi s početkom u 19 sati održat će se koncert klasične glazbe te u 20 sati na Poljani don Ante Peroša izložba starih fotografija pod nazivom “Moj Zaton u slikama”. U ponedjeljak navečer na sportskom centru “Dvorina” u Ninu kreću upisi za čuvenu “Grgurijadu – svaki tjedan sport jedan”.
U petak 6. srpnja u Baroknoj kući i Ninu otvorit će se s početkom u 21 sat izložba autorice Senke Radić pod nazivom “Simfonija kamena i mora”, a dan kasnije u dvorištu i violinski koncert. U nedjelju 8. srpnja kreću događanja na ljetnoj pozornici pored crkvice sv. Križa, nastupom klape iz “Nas Quatros”. Spomenimo još i promenadni nastup klape Condura (10. srpnja, 20 sati, Nin), koncert klasične glazbe “Acustic projekt” (14. srpnja, 21 h, Barokna kuća), pjesničko-klapska večer “Kanti na Kuntradi” (15. srpnja, Zaton), Šokolijada (15. srpnja, Nin), opet Condura (17. 7., Nin), TBF (20.7., Nin), kazališna predstava “Mjehur od sapunice” (22.7., Nin), Dražen Zečić (28.7., Zatonska turistička fešta), klapa Iskon (29. 7., Nin), itd.
U četvrtak 9. kolovoza na Kolištu u Zatonu s početkom u 21 sat održat će se Večer zatonskih iseljenika s popratnom izložbom “Moj Zaton u slikama”, a sve će biti “začinjeno” tradicionalnim zatonskim delicijama. Na blagdan Velike Gospe u srijedu 15. kolovoza na zatonskom Portu s početkom u 21 sat održati će se tradicionalna Ribarska večer uz ribu i glazbu uživo. U nedjelju 19. kolovoza u Ninu će se održati četvrti po redu “Dani kaića, noć svića. No to je samo dio događanja, praktički svakog dana događat će se nešto zanimljivo.