Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vrdoljak: Rješenje u 60 dana ili predmet (i novac) iz Zadra ide u Varaždin

27.06.2012. 22:00
Vrdoljak: Rješenje u 60 dana ili predmet (i novac) iz Zadra ide u Varaždin


Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak poručio je Upravnom odjelu za provedbu dokumenata, prostornog uređenja i gradnje Zadarske županije kako će, ne budu li rješenja o izvedenom stanju u postupku legalizacije zgrada izdavali u razumnom roku, njegove predmete preuzeti drugi.
-U Varaždinskoj županiji dozvole se izdaju u roku od 30 dana. Novi zakon predviđa da stranke svoj zahtjev za legalizaciju, ukoliko nije riješen u razumnom roku, mogu premjestiti u Upravni odjel u drugom gradu, odnosno županiji. 20% od naknade za zadržavanje zgrade ide onoj jedinci lokalne samouprave u kojoj je predmet riješen, a 30% onoj na čijem je teritoriju zgrada. Ne budu li se ovdje rješavali premeti, prebacit ćemo ih u Varaždin ili u drugo mjesto gdje je HNS na vlasti, ali vjerujem da će već i sama najava ove mogućnosti utjecati na to da svatko rad svoj posao, kazao je Vrdoljak navodeći kako je zakonom određeno da je razumni rok vrijeme od 60 dana.
Ministar graditeljstva i potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar i saborski zastupnik i predsjednik Dalmatinskog regionalnog saveza HNS-a Srđan Gjurković u Zadru su boravili u sklopu turneje kojom žele prema gradonačelnicima i načelnicima i županima promovirati projekte ulaganja u javne ustanove po modelu javno-privatnog partnerstva, te ih motivirati da javne institucije kojima upravljaju prijave za energetsku obnovu u sklopu Programa energetske obnove zgrada javnog sektora 2012.- 2013., a kao poticajni primjer nude upravo Varaždinsku županiju pri čemu Štromar navodi kao je ova županija 2010. postala najkonkurentnija županija u Hrvatskoj.
-Neki župani, gradonačelnici i načelnici još i ne znaju kako uopće napraviti javno-privatno partnerstvo. Mi smo taj postupak pojednostavili i argument neinformiranosti se ne smije pojaviti, rekao je Vrdoljak dodajući kako je sve što gradovi, općine i županije trebaju učiniti da bi ustanove u svojem vlasništvu prijavile za energetsku obnovu – ispuniti jedan formular i poslati ga Ministarstvu.