Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ratni invalidi nisu riješili egzistenciju

Autor: Velimir Brkić

27.06.2013. 22:00
Ratni invalidi nisu riješili egzistenciju

Foto: Velimir BRKIĆ



Ministarstvo branitelja nam je protekle godine financiralo četiri projekta, nažalost, ove godine je odobreno financiranje tek jednog jedinog, objavio je Arbanas


Na terasi montažnog objekta na obali akumulacijskoj jezera Vlačine pokraj Suhovara, HVIDR-a Zadar jučer je održala redovitu, izvještajnu skupštinu kojom je predsjedao Ivica Arbanas, predsjednik udruge.
– Populacija invalida još uvijek nije riješila egzistencijalna pitanja, mi smo im tu najveća podrška. Tu smo da im pomognemo a nekada je dovoljno da se čovjeka samo posluša. Članovima se pomagalo svakodnevno, koliko je bilo u našim mogućnostima, rekao je Arbanas, dodajući kako HVIDR-a Zadar trenutno ima oko 700 članova.
– Riječ je o preporukama za posao, požurnicama za stambena zbrinjavanja i Ustavnom sudu, zamolbama za odgodu deložacija, pisanju raznih zahtjeva i molbi, upućivanju kako ostvariti prava za stipendije za djecu, profesionalnu rehabilitaciju, jednokratnu pomoć od Zaklade hrvatskih branitelja, pravo na dionice i slično, nabrajao je Arbanas.
– Ministarstvo branitelja nam je protekle godine financiralo četiri projekta, nažalost, ove godine je odobreno financiranje tek jednog jedinog, objavio je Arbanas.
– Na podršci zahvaljujem Gradu Zadru bez čije pomoći sve aktivnosti ne bismo mogli ostvariti. Usprkos krizi koja nikako ne prestaje nadamo se da njihova podrška ni u budućnosti neće izostati, poželio je Arbanas nakon što je toplim riječima zahvalio i Ministarstvu braniteljima i brojnim sponzorima.
Tajnik Denis Simičić pročitano je blagajničko izvješće, Nadzornog odbora predsjednika Tomislava Zelića Tume i Suda časti predsjednika Ashleya Minaka.
Kao je ovo ujedno bilo i dijelom obilježavanja 21-godišnjice osnivanja HVIDR-e, druženju su se pridružili zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, dožupani Božidar Bobi Longin i Rudolf Rudi Dvorski te druge političke, društvene i javne osobe. Za spizu je kao i uvijek bila zadužena ekipa Vinka Zubčića.