Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sve regularno ili je Škovrlj nametnut?

Autor: Suzana Bandić

27.06.2013. 22:00
Sve regularno ili je Škovrlj nametnut?

Foto: PIXSELL



Nakon što smo objavili vijest da je Edi Škovrlj izabran za rukovoditelja HRT-ova centra u Zadru u kuloarima su se proširile priče o nelegalnosti njegova izbora. Sporna je, navodno, provedba koja, kako piše Novi list, je »odudarala od pravila na kojima se javni natječaji temelje«.
Ono što zasigurno nije po slovu zakona jest činjenica da nije dana mogućnost žalbe na rezultate natječaja. Među inim spominje se i kako od kandidata nije tražena potvrda o nekažnjavanju, zatim da kandidati nisu pismeno obaviješteni zbog čega nisu izabrani te da neki od njih, među kojima i Škovrlj, nisu udovoljavali uvjetima natječaja.
S Prisavlja to su demantirali kazavši kako potvrde o nekažnjavanju nisu dužni tražiti, da su u procesu slanja obavijesti o rezultatima natječaja te da je Škovrlj imenovan na mjesto rukovoditelja HRT-ova centra u Zadru zbog procjene poslodavca da je bio najbolji kandidat na natječaju. Demantirali su, također i glasine da je Škovrljeva prijava stigla prekasno, zbog čega je tek sedam dana kasnije dvoje kolega iz zadarskog studija koji su ušli u uži izbor pozvan na intervju.
– Prijava Edija Škovrlja stigla je unutar roka, na blagdan Tijelova, 30. svibnja, a natječaj je zbog blagdana trajao dan duže kako je to zakonom propisano – pojasnili su iz HRT-a.
Škovrlj je jučer bio nedostupan pa nismo uspjeli čuti njegovu stranu priče, a tako ni komentar o tome je li ovaj natječaj bio samo farsa i je li politika, kako se priča u kuloarima i unutar njegove matične kuće, uplela svoje prste, jer nezadovoljni sudionici nemaju pravo žalbe.