Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Ostanite nakon srednje škole u Hrvatskoj, pomozite joj da se oporavi”

27.06.2016. 22:00
“Ostanite nakon srednje škole u Hrvatskoj, pomozite joj da se oporavi”


Primanjem svjedodžbi iz ruku svojih razrednika osmaši Osnovne škole Krune Krstića oprostili su se od škole u kojoj su proveli dobar dio života. Svečano je bilo jučer u Maloj dvorani škole u Arbanasima gdje su se okupili učenici tri osma razreda. Ravnateljica Jasmina Matešić ih je podsjetila kako je ovo završetak tek jednog razdoblja u njihovom životu.
– Premda osnovnu školu često niste vidjeli u najboljem svjetlu, s vremenom sam sigurna kako će rasti broj lijepih uspomena na nju. Nalazite se na životnoj prekretnici, u vremenu kad ukupna gospodarska slika u zemlji nije nimalo bajna i pred vas je postavljena odgovorna dužnost da odlučite u kojoj srednjoj školi ćete nastaviti obrazovanje, istaknula je ravnateljica Jasmina Matešić, dodajući kako svima želi upis u željenu školi, a nakon daljnjeg školovanja i radno mjesto.
– Bez obzira koji put izaberete, nastojte uvijek djelovati u skladu s vrijednostima i normama koje smo vas učili. Dragi učenici, budući profesori, doktori, majstori, budući roditelji, tijekom daljnjeg života često ćete se prisjećati nezaboravnih školskih trenutaka i moj savjet je da nastojite pamtiti samo lijepe trenutke. U ime cijelog kolektiva naše škole želim vam puno sreće i uspjeha u školovanju i životu, poručila je ravnateljica Matešić.
Razrednik Karlo Lisica, također je pozdravio osmaše.
– Završilo je osam godina učenja, ali i mučenja, plača, smijanja i veselja. Miješaju se osjećaji radosti i tuge. Radosti, jer idete naprijed, gdje vas čeka srednja škola, gdje ćete postati odrasliji, važniji. Tuge, jer odlazite iz naše škole i jer je ovo vjerojatno naš posljednji susret, kazao je razrednik Lisica istaknuvši kako su nastojali ne poklanjati ocjene, nego prepoznati i poštivati trud i rad.
– Postalo je pravilo da se najboljim učenicima preporuči da potraže perspektivu u inozmstvu, ali ja vam šaljem obrnutu poruku, ostanite nakon srednje škole u Hrvatskoj, pomozite joj da se oporavi. Ponosite se sa svojim zanimanjem, koje se može steći samo upornim i vrijednim radom, poručio je svojim dojučerašnjim učenicima profesor Lisica. Nakon govora učenicu su zahvalili profesorima i prisjetili se zajedničkih trenutaka, a na kraju su im uručene i svjedodžbe.