Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zbog kukastog križa turist iz Italije napustio Zadar!

27.06.2016. 22:00
Zbog kukastog  križa turist iz Italije napustio Zadar!


U pismu Booking.com-u ovaj je turist kao razlog napuštanja Zadra naveo nelagodu i nesigurnost koju je osjećao vidjevši u neposrednoj blizini iznajmljenog apartmana u Smiljevcu iscrtanu nacističku “svastiku” na zidu trafostanice
Zadranka (podaci poznati redakciji) koja tijekom ljetnih  mjeseci putem internetskog portala Booking.com već godinama iznajmljuje stan na zadarskom predjelu Smiljevac, neugodno se iznenadila  kad joj je talijanski turist naprasno napustio stan, a još više nakon što je  od administratora portala zaprimila mail s obrazloženjem zbog čega je  to učinio.
– Taj je Talijan trebao ostati u stanu sedam dana, ali je otišao nakon  svega dva dana. Kako su me obavijestili iz Booking.com-a, učinio je to jer  nije bio zadovoljan okruženjem. U mailu koji im je dostavio, a koji su oni  potom meni i proslijedili, naveo je da nema baš nikakvog prigovora na  sam smještaj i uslugu, no da se nije osjećao sigurnim jer je na zidu u neposrednoj blizini zgrade vidio iscrtan nacistički simbol “svastiku”, pojašnjava ova Zadranka navodeći kako je talijanski turist uz svoj dopis  Booking.com-u dostavio i fotografiju grafita s ozloglašenim kukastim  križem.
– Čim sam vidjela fotografiju otišla sam u dvorište zgrade. Tamo se nalazi trafostanica na čijim su zidovima ispisani razni grafiti crnim sprejem, a među njima i “svastika”. Odmah sam kontaktirala Upravni odjel  za komunalne djelatnosti Grada Zadra i zamolila ih da grafit prebojaju  kako strani gosti u svijet ne bi odnosili jednu ružnu sliku o nama, a i kako  mi koji se bavimo turizmom ne bismo radi takvih stvari trpjeli štetu, kaže  iznajmljivačica.
Na naš upit zbog čega ni nakon dva tjedna od dojave nije uklonjen  sporni grafit te kad će biti, odgovorila je Marina Mihovilović Pajkin, viša  stručna suradnica za informiranje i odnose s javnošću Grada Zadra.
– Komunalno redarstvo Upravnog odjela za komunalne djelatnosti  Grada Zadra temeljem članka 108. Odluke o komunalnom redu, nakon  provedenog očevida na terenu, postupajući po službenoj dužnosti, izdalo je Rješenje i usmeni nalog kojim se HEP DP Elektri Zadar nalaže žurno  uklanjanje grafita, od kojih su neki zabranjeni simboli, s pročelja trafostanice u Zadru, u Ulici Antuna Barca, tako da se pročelja trafostanice dovedu u uredno i čisto stanje, kaže  Mihovilović Pajkin.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU