Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pročelnik Katić morat će se učlaniti u HDZ?

27.06.2017. 22:00
Pročelnik Katić morat će se učlaniti u HDZ?


Ni aktualna dogradonačelnica Jagoda Surać nije članica HDZ-a
Nakon što je Ivica Katić 2009. pomogao HDZ-u dovesti HSS u koaliciju dobio je na upravljanje važne resore, najprije Odjel za poljoprivredu, potom onaj za gospodarstvo te i Poduzetnički inkubator, no njegovu neovisnost više neće tolerirati. U stranci saznajemo da je Katiću već više puta sugerirano, a ovih dana i jasno poručeno, kako je vrijeme da se učlani u stranku koja ga je nagradila ovako visokim pozicijama.
Istina, aktualni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i obrtništvo sve je ovo vrijeme bio odan HDZ-u i korektno vodio svoje resore, ali kao nestranačka osoba s obzirom da je Katić napustio HSS dok se u HDZ sve do sada nije učlanio. Za takvu odluku pravdao se privatnim razlozima.
Istina, Poduzetnički inkubator tek je pod Katićevim vodstvom počeo bilježiti pozitivnu bilancu, a koliko je bio zahvalan stranci na ukazanom mu povjerenju kazuje i njegovo obećanje iz listopada 2014. godine: “Ove će godine Poduzetnički inkubator ostvariti dobit, siguran sam u to. Dosad je poslovanje uvijek bilo na nuli, ali ove godine računam na pozitivu u poslovanju”. Rečeno – učinjeno: Katić je za nekoliko mjeseci, iako u v.d. mandatu direktora, Inkubator doveo u pozitivu i uspješnog ga predao novom direktoru Alanu Kociperu.
Iz svega je jasno da se HDZ ne želi odreći sposobnog ekonomista, no u stranci se nakon lokalnih izbora akumuliralo nezadovoljstvo nestranačkim kadrovima koji kao da poručuju da se srame biti HDZ-ovcem. S Katićem je tako već nekoliko puta razgovarano o njegovu učlanjenju, ali se dosad uspijevao othrvati HDZ-ovu zagrljaju. Mnogim članovima to nije jasno jer je stranka za Katića raspisala natječaj i postavila ga na mjesto pročelnika Odjela za poljoprivredu čim je napustio HSS.
Na pitanje jesu li informacije o njegovu ulasku u HDZ točne, odnosno smatra li da im na taj način treba vratiti dug i ispuniti HDZ-ovu pristupnicu, Katić je odbio svaki razgovor na ovu, za njega očito nelagodnu temu, kratko se osvrnuvši:
– Ne bih govorio o tome, to je moja privatna stvar.
Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Joso Nekić, pak, kaže da je nestranačkih pročelnika bilo otkako je i Grada Zadra:
– To nije ništa neobično, a hoće li netko ući u HDZ stvar je njegove slobodne volje – kaže Nekić.
No, u stranci doznajemo kako je samo pitanje dana kada će Katić ući u HDZ jer njegovo nestranačje smatraju uvredom stranci koja mu je dala čak četiri funkcije.