Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pijani mladić napao strance i policajca, pa izvrijeđao policajku

27.07.2010. 22:00
Pijani mladić napao strance i policajca, pa izvrijeđao policajku


Mladi Zadranin je nasrnuo na policajca koji ga je pokušao spriječiti u naguravanju sa strancima u Petrčanima, nakon čega je pobjegao, pa nazvao policijsku postaju i izvrijeđao policajku
Svega dan nakon što je konobar u jednom kafiću mladom Britancu “shakerom” za miješanje koktela razbio arkadni sinus, policija je u Petrčanima ponovno intervenirala zbog naguravanja lokalnih mladića sa strancima.
Ovaj put javni red i mir narušavao je 21-godišnji Zadranin u vidno alkoholiziranom stanju koji se u ponedjeljak oko 6.00 sati naguravao s nekoliko stranih državljana u dobi od 23 do 31 godine, a kada ga je policajac u tome pokušao zaustaviti, pijani mladić je nasrnuo i na njega.
– Prilikom pokušaja vezivanja 21-godišnjak se istrgnuo i pobjegao nakon čega je nazvao policijsku postaju i izvrijeđao policijsku službenicu. U večernjim satima mladić je pronađen i uhićen – rekli su nam iz PU zadarske koja je protiv 21-godišnjeg Zadranina po dovršetku istrage podnijela kaznenu prijavu zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti. Osim toga, protiv njega je podnesen i optužni prijedlog zbog drskog ponašanja, te vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe.
Zbog drskog ponašanja, ali i prijetnje, policija je prije svega četiri dana kaznila i 22-godišnjaka na Viru. On je u jednom virskom kafiću, prilikom intervencije povodom dojave o narušavanju javnog reda i mira, policajcima koji su mu pokušali staviti lisičine uputio ozbiljne prijetnje smrću. Zadranin je osim optužnog prijedloga zbog drskog ponašanja zaradio i kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu jer je prilikom policijske intervencije u Vukovarskoj ulici na Bilom brigu policajca udario šakom u glavu.