Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Obrad Paravinja ne vjeruje da je njegov sin ubio Antoniju Bilić

27.07.2011. 22:00
Obrad Paravinja ne vjeruje da je njegov sin ubio Antoniju Bilić


Obrad Paravinja tvrdi kako je 6. lipnja u kući svojih rođaka Boška i Marte zajedno sa sinom večerao iako su neki mediji javljali kako je upravo te večeri on viđen u kafiću na području Drniša


Ne vjerujem da je moj sin ubio tu djevojku – rekao je Obrad Paravinja, otac 43-godišnjeg Dragana Paravinje, osumnjičenog za teško ubojstvo i dva pokušaja silovanja, koji se zbog rasvjetljavanja okolnosti oko nestanka maloljetne Drnišanke Antonije Bilić od petka nalazi u šibenskom zatvoru. Otac serijskog silovatelja jučer je boravio u zaseoku Paravinje u Bilišanima Donjim kod rođaka Boška i Marte Paravinje, a tvrdi kako je upravo u njihovoj kući 6. lipnja zajedno sa sinom večerao pršut i sir. To posebice ističe jer su ga, kaže, iznervirale objave raznih medija o tome kako su njegova sina te večeri u raznim kafićima vidjeli neki konobari i gosti. Posljednji put sina je vidio tri dana nakon Antonijina nestanka kada su se susreli na odmorištu nedaleko Karlovca na njegovu putu prema Rusiji, a kasnije se s njim još čuo i mobitelom, tvrdi otac osumnjičenog silovatelja.
Da nema nikakve veze s nestankom maloljetne autostopistice iz Drniša tvrdi i sam Dragan Paravinja, premda dokazi – kapljice krvi i vlasi kose pronađeni u kamionu koji je vozio – upućuju na sasvim suprotno. Paravinja je podsjetimo, nakon uhićenja banjalučkoj policiji priznao da je djevojku zadavio i bacio u rijeku Krku, no kasnije je taj iskaz povukao tvrdeći kako ga je dao pod prisilom i batinama. Kod te tvrdnje je ostao, a kako ni do danas nije pronađeno tijelo nestale djevojke, niti ikakav trag koji bi upućivao na sudbinu koja ju je zadesila, optužba protiv Paravinje temelji se na indicijama.
U sklopu istrage protiv Dragana Paravinje, na Županijskom sudu u Šibeniku jučer su ispitani roditelji nestale Antonije Bilić iz Kričaka kod Drniša. Milka i Milan Bilić svjedočili su pred istražnim sucem Igorom Ninićem o posljednjem danu i trenucima prije nego je Antonija 7. lipnja napustila obiteljski dom.
– Mogu reći da od trenutka kada je dobio spis sud iznimno profesionalno i korektno postupa, sukladno propisima i prilično hitno. Učinit ćemo sve da se objektivizira situacija i sazna u cijelosti materijalna istina, kazao je opunomoćenik obitelji Bilić, splitski odvjetnik Vinko Ljubičić.
Dragan Paravinja i dalje negira krivnju za ubojstvo Antonije Bilić, a njegov odvjetnik Branko Baica jučer je izvijestio medije da je uložio žalbu na provođenje istrage. Žalba se temelji na činjenici da tijelo nestale djevojke nije pronađeno te da na sudu još nisu izvedeni drugi materijalni dokazi. Oni su prikupljeni u policijskoj istrazi i sud ih tek treba verificirati. No čak i u slučaju da izvanraspravno vijeće uvaži žalbu i istraga bude obustavljena, Paravinja ne bi bio pušten na slobodu nego, temeljem rješenja o privremenom izručenju, vraćen u BiH.